Čačani mogu putem skajpa da kontaktiraju zaštitnika građana

Ostavite komentar


  1. Da li je to novina? Nije, vec je kicenje tudjim perjem!Dostupnost i kontakt gradjana sa ovom institucijom putem skajpa je uvedeno 2010.godine. Podsetite se, bar vi dragi novinari Danasa, pa informisete gradjane da je u okviru projekta „Biblioteke“ komunikacija putem skajpa uobicajen nacin RADA bio. Naglasavam, RADA.

    1. Pozdrav za novinare Danasa. Oni su prvi otvorili temu nerada ZG. To govori o tome da nisu podlozni pritiscima i da su objektivni. Da nije Danasa ne bismo ni znali kakav je tzv. Zastitnik. Tako, da hvala vam. I nastavite da pisete sve sto znate, zbog gradjana koji ga placaju i zbog onih koji su ga izabrali. Da se zna i da se ne zaboravi.

  2. Vase pravo je da budete informisani, e sad sto vas ovaj dezinformise i na svako pominjanje u novinama u negativnom kontekstu dobije nervni slom, pa posle danima ne zna sta prica je posao za onog ko ga je izabrao. Dragi gradjani, nemate Zastitnika, da se zna….imate strucnu sluzbu koja radi i gospodina koji ne zna o cemu se radi. Pozdrav za novinare Danasa.

    1. Pa ovaj nacin komunikacije postoji 10 godina. Bruka…ne zna sta prica, prestani da se hvalis tudjim zaslugama.

    2. Poštovani Sale, pažljivim praćenjem dnevne štampe nisam primetio da se rad Zaštitnika građana bilo gde komentariše u pozitivnom kontekstu, pa čak ni u tzv. „režimskim medijima“. Kontekst je ili negativan ili neutralan, što i ne iznenađuje, budući da je za pozitivan komentar neophodno istinsko uverenje javnosti da se funkcija obavlja radi suštine, a ne radi forme. Utisak je da je aktuelni Zaštitnik građana prilično potcenio mnoge aspekte funkcije koje se prihvatio. Lako je biti vođa parade među daktilografkinjama i besperspektivnim sudijskim pomoćnicama, mnogo je teže lavirati pod baražnom vatrom različitih aktera na javnoj sceni koji umeju vrlo dobro da razlikuju stvaran rezultat od nevešte predstave za javnost.

      1. Manji je problem sto je potcenio aspekte funkcije, to je i bio cilj sns, veci je problem sto je potcenio neke zaposlene, odnosno jednu osobu. Za sve negativne naslove moze da se zahvali svojoj losoj proceni, jer nikad ne potcenjuj neprocenjivu.

        1. Konačno ste rekli suštinu. Frustracija jedinke koja nije napredovala koliko je smatrala da treba. Tu se ogleda sav jad i beda onih koji sebe na komentarima predstavljaju ka zaposleni u „Stručnoj službi“. To je prava slika državnih službenika koje apsolutno ne zanimaju ljudi koji im dolaze sa problemom jer na njih gledaju kao na šugu. Jedino im je bitan lični interesi pozicija . koju više nemaju sopstvenim neradom i nestručnošću. Zato je sve ono što građani misle o zaposlenima u državnim organima i institucijama na mestu.

          1. U pravu ste da je u pitanju frustracija jedinke, ali ne jedinke koja nije napredovala vec jedinke koja ne shvata čega se prihvatio, ne zna šta je uloga i šta sa sobom nosi funkcija zaštitnika gradjana. Da se razumemo – sve je isključivo posledica frustracija gospodina Pašalica koji je umislio da je institucija Zaštitnika gradjana njegova lična prćija sa kojom može da radi šta hoce a da državne sluzbenika koji znaju svoj posao i profesionalno ga obavljaju, ali imaju manu jer nisu „njegovi“ već „nasleđeni“ može da šikanira, niipodaštava… E, upravo zbog frustracije pojedinca – lično zaštitnika građana, ugled institucije Zaštitnika građana je urušen. Pa, uostalom on je lično na prvom sastanku sa zaposlenima rekao da će demontirati instituciju. Sad već ima razloga da bude zadovoljan plodovima svoga rada!

          2. Jel znas ti sta pricas? Ono pri cistoj svesti i zdravoj pameti? Sta ti to znaci jedinka? Smesna si.

          3. Ona isfrustrirana jedinka?! Ona je prezadovoljna. Zraci…a zna sta vreme donosi. A ti, pogledaj sebe, pogledaj nju, procitaj svoju biografiju, procitaj njenu, malo se raspitaj po gradu ako nekoga poznajes, pa razmisli ko ima razloga da bude isfrustriran. A pogledaj i kome se gradjani najvise zahvaljuju na strucnosti, znanju i azurnosti. E, sad sto za tri zivota neces dobaciti do njenog dostojanstva i sto si sve postigla ulizivanjem i tracarenjem, “ jedinka“ ti sigurno nece zaboraviti. Ne brini, imaces zaduzenje da primas prituzbe preko skype.

          4. Mislis da njoj znaci napredovanje kod Pasalica? Mislis da njoj treba lova kao tebi? Ne, ona to ne zeli. Da zeli, neko bi ga pozvao i dobila bi sta god zeli. To je samo princip, da svako odgovara za to sto radi. A ti ces biti nerasporedjena, cisto da znas. A i sluzba…je podrzava….opasnica sta ces…..jos nesto, nikad pametniju i pronicljiviju osobu nisam srela. Tako da mozes samo da joj zavidis.

          5. Gledaju na prituzioce kao sugu? Kakav je to recnik. Strasno. Ova, ovaj ili ovo sto se potpisuje kao konacno se na ovakav nacin izrazava o svojim kolegama, a brani sefa. Ko god da si, sef se odbraniti ne moze. Konacno, otvorena je pandorina kutija i nece se zatvoriti. Sef ti se zamerio pogresnim ljudima i stigao na dnevni red. A istine radi, sve sto se pise je blago u odnosu na ono sto je on stvarno radio i radi. Bice posla za drzavne organe, kada bude konacno. A bice i pisanja, tako da cuvaj zivce, trebace ti, jer se sve zna.

          6. Kolege drage, ako već znate svoj posao vi ga onda i radite. Nemojte ovde lečiti frustracije. Ko vas sprečava da proveravate navode iz pritužbi građana? Ili mislite da Pašalić treba da otvori svaki predmet, proveri navode, sam napiše mišljenja i preporuke a da vi primite platu? Ako mislite da je to njegov posao a ne vaš i da je vaša uloga samo da kritikujete i primate platu, problem je onda mnogo ozbiljan. Ko vas onemogućava da pritužbe brže i efikasnije rešavate? Da li ste se ikada ponuditi šefu da prilikom prijema građana kada im predoči šta nije u nadležnosti institucije a šta jeste, da evidentirate i postupate po takvoj pritužbi? Koliko puta ste pitali svog neposrednog nadređenog ili Pašalića ukoliko nešto niste razumeli ili inicirali bilo šta da se unapredi rad? Nikada. Zato što ste naučili da ćutite, da je sramota pitati iako je veća sramota ne znati i pucati od sujete koje među zaposlenima ne manjka. A pre svega ste naučeni od kad ste se zaposlili u instituciju da ne smete da priđete kabinetu iako je skoro dve godine prošlo od kada je ta praksa promenjena. Odlično znate da svako može da ode kod šefa radi bilo čega što je zapazio ili uvideo kao prepreku u radu. Ali isto tako znate da pozivi telefonom kod njega ne prolaze. Prepoznaće se naša draga koleginica koja je ovde prisutna a koja je pokušala da se „pozove na neke moćne ljude“ kako bi uznapredovala. Ako je raspoložena može podeliti sa svima nama i kakav je odgovor dobila. Sve ovo što ovde radite se može razumeti samo kao podrivanje institucije i nikako drugačije. Odmorite se za vikend, stavite prst na čelo i počnite od ponedeljka da radite prave stvari u korist građana i institucije. Vi ste njeno ogledalo.

          7. Nemas pojma. Konacno, pa ti mislis na potpuno pogresnu osobu. Nije ni cudo sto te je sef izabrao, poznat je po tome sto za najblize saradnike bira osobe sa nizim iq, nestrucne i bez dostojanstva. Jel realno da ste toliko neobavesteni? Prosetajte malo po gradu, raspitajte se, pa onda napisi nesto smisleno. A na prituzioce kao nuzno zlo gleda iskljicivo tvoj sef. Moj nije, jos malo…

        2. Da, tacno tako. Toliko o njegovoj pronicljivosti i informisanosti. Laku noc ZG. Nisam sigurna da mirno spavate.

        3. Ovaj covek nije Zastitnik gradjana. Moj komsija je bio na prijemu kod njega, mislim da je jednom mesecno taj prijem. Kaze da mu je obecao pomoc, a posle ga je slagao i nije mu se javljao.Rekao mi je da se ponasa kao trgovac. Razocaran strasno. Ako kontakt preko skype stvarno postoji 10 godina, onda on nije bas ni normalan.

          1. Da li je ova osoba normalna koja se potpisala sa “ sve znate sem svog posla“. Koga branis? O cemu pricas? Na koga ciljas? Promasenom ZG dizes cenu kao njegov bot, a spominjes neku koleginicu koja kao sta…nije napredovala, pa se sveti Pasalicu. Ko se jos sveti sto nije napredovao? Jeste li vi svi normalni? Pa koliko to kod vas moze da se napreduje, razlika u plati 10, 20 poosto. Smesno. Targetirate koleginicu, stvarno sramotno. A prica je mnogo ozbiljnija, ako ti je sef toliko informisan neka ti je isprica, ali u poverenju. A ne da mu se svi smeju. Pa i Draza je kod Kesica rekao da je blokirao mejlove Zg. Genijalni Draza, a vi ste bas jadni.

        4. Draga koleginice „Sandra“, kad smo već kod državnih organa, mogli biste kao borac za istinu i pravdu da objavite i detalje iz izveštaja DRI i Upravne inspekcije koja je posetila instituciju čim je Pašalić došao na njeno čelo i kada se predmet vio finansijsko poslovanje, zasnivanje radnih odnosa i zarade nekoliko godina unazad. Da vas podsetim samo koliko su se tada svi pravdali i prebacivali odgovornosti na druge. Toliko o zaposlenima i brizi za njen ugled.

          1. I sta je bilo…nista. A videcemo kada dodju posle Pasalica, koliko love je procerdano. Pasalic ce odgovarati, siguran sam.

          2. A sto nije Pasalic dostavio dokumentaciju Danasu? Zato sto ne sme. I zato sto zna koliko puta je prekrsio zakon i koliko novca je nezakonito potrosio. I zato sto zna da je nezakonito rasporedjivao ljude. I zato sto zna da nema kraja ni posle razresenja, jer ce krivicno odgovarati.

    3. E, stvarno se presao. Bez ikakvog razloga. Svako iole pronicljiv bi shvatio kakav je ko. A on sve promasaj do promasaja. Za njegove godine, bas porazavajuce.

  3. Kako ja uzivam kada se Vi blamirate…Jos jedan promasaj sns.bot.com
    Da li je realno, jos malo ce otvoriti i lift u zgradi ZG

  4. Kakve gluposti…pa ovo postoji vec deset godina, od kada ja radim. Top model ga opet matirala, pa ne zna sta prica. Srbijo ombudsman nije pri sebi.

  5. Kakav skype? Na skypu gledam svoje unuke. Ovaj covek je jedna bitanga, bez ikakvog osecaja odgovornosti, kod koje sam bio na prijemu u decembru 2017. Obecao mi je pomoc. Slagao me je i nikada mi se nije javio. Nisam dobio nikakav dokument od njih. Bruka. Meni smanjuju penziju da bi on primao ogromnu platu za laganje ljudi.

  6. Kada ce se zavrsiti tragikomedija?
    Sedim umorna, pokusavam da uspavam bebu, citam net i razmisljam cime smo zasluzili da ovo cudo stiti nasa prava. Kakvo je sivilo u ovoj zemlji, a ovaj je jedan od vecih promasaja, potpuno crn, najvece licemerje. Polozis zakletvu da ces stititi prava gradjana, a onda zaboravis sve za pet minuta i sluzis vodji. Laku noc, dragi danasovci.

  7. Jel ovo jos uvek Zastitnik? O skajpu je Sasa pricao pre deset godina, secam se, tada sam jos uvek radila kao profesor na fakultetu. Ovaj covek stvarno nije normalan, ne zna sta prica. Pozdrav za hrabre sluzbenike u ZG i one koji nisu podlegli pritiscima. A osoba koja igra igra igru sa sefom, svaka mu ili joj cast. Za to stvarno treba imati hrabrosti, ali i podrsku. Podrska za Danas i pozdrav za mog omiljenog Drazu. Profesorka Angelina.

    1. Draga profesorko, hvala Vam na podrsci. Mozda neskromno, ali sebe smatram hrabrim drzavnim sluzbenikom. Ima nas deset koji stalno pisemo komentare i imamo viber grupu, dogovaramo se, cudimo, ogovaramo. Lose je bas. Ali borimo se i proci ce. Pozdrav i sve najbolje.

  8. Za koleginicu “ sve znate, sem svog posla“.
    Nemas pojma, neobavestena si, a sefove lovacke price mozes samo ti da slusas i tvoji drugari. Hajde, otvori nam oci i ako si hrabra javno reci ime i prezime osobe koja se pozivala na mocne ljude, koje ljude i kakav je to odgovor dobila od sefa. Mnogo pricate i sef i ti…..iako je sve laz, nemojte se igrati, izgubicete.

    1. Inace koleginicu koju sef ogovara,prema recima bota-koleginice, sam videla sada na bazenu. Cita knjigu i uziva. Ali, da on izmislja price o njoj i jos prica drugima, je stvarno skandalozno. Presao je svaku granicu, prekrsio zakon. Od nje ne mozes rec da cujes, a da ona ode kod Pasalica i da se na nekoga poziva je naucna fantastika. Ja ne znam da je bilo kada i otisla. Koliko je tuzno da prvi covek institucije preko svog bota, porucuje nesto osobi kojoj je on smesan. Ona igra svoju igru i ne konstatuje ga. A on time pokazuje koliki strah ima. Gde mi radimo i u kakvoj smo mocvari, strasno.

  9. Sve znate sem svog posla…..a ti ne znas nista. Da znas ne bi ti palo na pamet da pises gluposti i da ovom luzeru dizes cenu. Kao neko se pozivao na mocne ljude, pa ga sef otkacio. On je kao neki mangup.. da je mangup ne bi mu se svi smejali. U kojem si ti filmu? Neka drama, sta? Svima vama je drama, vi i on ste narusili ugled institucije. Smeju se ljudi, svima vama.

  10. Mali zastitnici, stvarno ste preterali. Sef vam je neozbiljan, ne radi svoj posao i to svi znaju. Ali da se vi toliko mrzite, prozivate neke kolege, da budete sefovi botovi koji ga brane da bi napadali druge kolege je ispod svakog nivoa. Potpuno ste kontradiktorni, cesto spominjete jednu osobu, sta je smisao? Prica je mnogo ozbiljnija, sira, necete je citati jer joj niste dorasli. Samo cete se jednog dana iznenaditi, neki pozitivno, a neki negativno. A do tada odrzite makar neki nivo. A poruka za ZG, posto ste angazovali botove da Vas brane, pali ste na dno.

    1. Drage kolege, sef prica svojim sluzbenicima o drugima, dakle, drukara. Bravo sefe, prevazisli ste sami sebe. Ali angazovanje botice je ludilo. Nego, frka, cuo s kim se druzi, a nije svestan sta je izazvao. Auuu bumerang.

  11. Cekajte, ZASTITNIK GRADJANA RS je angazovao botove iz reda drzavnih sluzbenika zaposlenih u insituciji koju vodi, DA NAPADAJU KOLEGINICU, takodje iz reda drzavnih sluzbenika zaposlenu u instituciji, za koju misli da mu smesta. I jos im se poverio da se ona pozivala na mocne ljude, a on je kao „otkacio“. Pa i da je tacno, a sigurno nije, o takvim stvarima se nikada ne prica. Nikada se dravni sluzbenici ne smeju dovoditi u nepovoljniji polozaj od drugih, niti se ovako odvajati. Da li je ovo normalno, da li je u skladu sa zakonom? Kakvi su ovo izrazi, razgovori, komentari. Ovo je skaradno. Gospodine Pasalicu, mislim da nem dalje od ovoga, upali ste u blato i necete se izvuci. Dragi novinari Danasa, znam da imate mogucnosti, obavestite o ovome ambasadore i medjunarodne organizacije za zastitu ljudskih prava.

    1. I sve laze….angazovao botove, a izazvalo kontraefekat. Zamisli bruku, on se poveravao da se ona pozivala, a on otkacio. Kako si jadan, svoje senke se plasis, ti si nekoga otkacio, sram te bilo.

    2. Pasalicu, ova lovacka prica, preneta preko bota, ce te kostati ozbiljne odgovornosti. A kada te stvarno budu pozvali ti „mocni ljudi“ , neprijatno ces se iznenaditi. A ona ti ovo nece oprostiti. Ne znam je dobro, ali znam da ne prasta, cestitam, dobio si neprijatelja za ceo zivot, zapamti.

  12. ZG se poveravao svojim drzavnim sluzbenicima, koje je angazovao kao botove, o tome na koga se pozivao drugi drzavni sluzbenik, da bi napredovao i on ju je otkacio. Da li ovaj covek normalan, da li je cuo za diskreciju i poverljiv razgovor? Da li je svestan da ugrozava prava drzavnog sluzbenika, o kojem je pricao? Da li je svestan da krsi zakon? Sigurna sam da je sve izmislio da bi ispao bitan, ali je svakako prekrsio zakon i morace da odgovara. Sada ili kasnije….pokazace vreme. A takodje, to govori i o njegovoj nemoci i strahu. Podrska za drzavnu sluzbenicu koju napadaju sefovi botovi.

  13. Posto mi sve znamo, sem svog posla, a ti ne znas nista, pa ni posao, budi hrabra posto te sef ovlastio da budes njegov bot, pa nam reci, ako je istina, sta ti je sef poverio, ime i prezime osobe, na koga se pozivala i kakav je odgovor dobila. Nadam se da si svesna koliku si stetu nanela sefu ovim komentarom. Ali nisi svesna koliku stetu si nanela sebi, u to sam sigurna.

  14. Nisam supermama. Opet mi beba ne spava i citam ove komentare. Ovo je dno dna. Kada je ZG dozvolio sebi da angazuje botove, drzavne sluzbenike da napadaju svoje kolege na najprizemniji nacin, mislim da smo ugasili.Realno prica je smesna, jer kod ovog sve prolazi. I telefoni i pozivanja na neke bitne ljude i sve nenormalno. Ali bas u ovom slucaju, kao mangup nije hteo, ostao je dosledan. Pa je to jos i ispricao drugim sluzbenicima da ponizi koleginicu. Zastitnice u ozbiljno blato ste usli ovim blamom. Mislim da je vreme za ostavku. A dragi novinari Danasa, ako bilo sta imate, raskrinkajte ovu saradu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.