Čačanskom privatnom preduzeću za proizvodnju hleba „Ishrana“ u stečaju, Privredni sud dao je rok od 90 dana za podnošenje plana za reorganizaciju, a ukoliko plan ne bude usvojen, sud može proglasiti bankrot, rekla je juče portparolka Suda Biljana Đoković.


Ona je rekla da je u Privrednom sudu u Čačku u petak održano prvo ročište na kome je većinom glasova poverilaca odlučeno da se tom preduzeću da rok od 90 dana kako bi napravili plan reorganizacije i izlaska iz krize.

– Ukoliko taj plan ne bude usvojen, u „Ishrani“ može biti proglašen bankrot – rekla je Đokovićeva.

Privredni sud u Čačku pokrenuo je krajem januara ove godine stečajni postupak u „Ishrani“ zbog velikih dugova zbog kojih je bio blokiran račun tog preduzeća.

Stečajni postupak pokrenut je na predlog jednog od poverilaca, čačanske firme „Slovas“, kojoj „Ishrana“ duguje 25,4 miliona dinara.

Za stečajnog upravnika postavljen je Milutin Obradović iz Čačka.

Portparolka Privrednog suda rekla je ranije da vrednost imovine „Ishrane“, prema knjigovodstvenom stanju, iznosi 340,7 miliona dinara.

„Ishrana“, koja se bavila proizvodnjom hleba, testa, peciva i kolača, osnovana je 1956. godine, a privatizovana krajem marta 2007. godine na aukcijskoj prodaji.

Preduzeće je kupio biznismen iz Čačka Zoran Bojović za 10,8 miliona dinara. U trenutku privatizacije „Ishrana“ je imala upravnu zgradu, proizvodnu halu, mehanizovanu pekaru, magacin, više desetina prodavnica, građevinsko zemljište površine 17.515 ari i 209 zaposlenih.

U vlasništvu porodice Bojović je, pored „Ishrane“, i TV Čačak, nedeljnik „Čačanski glas“ i Radio Čačak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari