Čak 106 vukovaca nije rešilo polovinu testa na prijemnom na FON-u

Ostavite komentar


  1. U osnovnoj školi su izgleda sada svi odlični. Normalno bi bilo da je prosječna ocjena 3 i da oko 10 % učenika bude odlično, slično i nedovoljnih. Dobrih bi trebalo da bude najmanje 40 %, podjednako dovoljnih i vrlo dobrih. Čemu ocjene ako svi dobijaju iste?

  2. Vukova diploma je skroz na skroz degradirana. Fakulteti onavezno treba da organizuju prijemne ispite i obaveštavaju javnost o uspešnim i neuspešnim srednjoškolskim ustanovama kako bi i neuspešne škole podizale svoje kriterijume.

  3. Radeci u srednjoj skoli-gimnaziji,licno sam vidjala u dnevniku kako se neke ocene zacas pretvore u petice.
    Inflacija Vukovih diploma.!

  4. Kad bi sledeće godine samo deca iz tih loših škola polagala prijemni, a ostali se rangirali prema uspehu iz škole, valjda bi se njihovi profesori dozvali pameti i ozbiljno počeli da rade svoj posao.

  5. Poklanjanje ocena je standard u srpskom skolstvu. Ko to ne cini nadrlja opasno. Pritisak roditelja, koleginica, pretnje inspekcijom i sl.stvari su deo svakodnevnice.

  6. Sve je tacno receno u prethodnim komentarima. Previse nezasluzeno odlicnih ucenika. Sa druge strane, prijembi na fakultetima su teski, ucenici nemaju znanja iz srednje skole, mora da se uci dodatno za prijemni sa placenim profesorima. I eto upisu se studenti, uce, zavrse te fakultete i onda sta? Nema posla ili je plata nekoga sa fakultetom ravna plati onga sa srednjom skolom ili zanatom, za neka zanimanja i manja. Studenti Fona su mozda izuzetak jer mogu bolje da se prodaju, ali su teski prijemni i na fakultetima gde svrseni studenti posle rade za ispodprosecne plate. Ili jps gore da ne moze da se zaposli. Lepo je biti obrazovan, ali diploma se ne jede. Pisem kao neko ko je zavrsio fakultet pre 30 godina i od svoje plate nemam dovoljno za hranu.

  7. Da se u nekim školama ocene poklanjaju … poklanjaju se . Test iz opšte infornisanosti …. Pa to je lakrdija. Nije poenta prijemnog da se izmisljaju prijemni nego da se vidi koliko su deca učila u srednjoj školi . Prakticno ti si mogao objektivno budeš vukovac, Aki da nisi imao sredstva da ideš na pripreme iz trsta opšte infornisanosti ( nije predmet u školi ) i da padnes na prijemnom . Izmišljotina da bi se muvalo i uzimala lova

  8. to su vukovci čiji su roditelji sređivali ocene, pretili i svađali se sa nastavnicima. drago mi je što nisu prošli. nadam se da će svi takvi vukovci loše da prođu. za nauk njima i za nauk nakaradnim roditeljima.

  9. Ja sam studirao FON 2008. godine. Upisao sam sa generacijom mladjom 5 godina od mene. Prosecna ocena iz srednje skole mi je 3.99 (31.96 poen). Matematika u srednjoj skoli mi je isla kad sam slusao. Kad nisam (a cesto nisam) onda je bila jedva prelazna ocena

    Prijemni sam aktivno spremao od januara 2008. Svaki dan, po 3-4 do 8h da bih nadoknadio ono sto nisam slusao

    Prijemni sam uradio za 20 min sa jednim netacnim odgovorom. Na kraju sam bio 134. od 300 koliko su primali na budzet

    Fakultet sam zavrsio u roku sa prosecnom ocenom 9.54

    Studiranje na FON mi se visestruko isplatilo i dan danas

    Kad bih mogao, ja opet bih isto

  10. Eeee,to je to. Ja sam išla u gimnaziju pre gotovo 18 godina i nas su baš baš baš zakidali na ocenama. Toliko su strogi bili profesori ( moglo bi se reći da su i preterivali), pa kod nas takođe ocene nisu bilo merilo znanja,ali u obrnutom smeru od ovih današnjih. Mi smo imali više znanja nego što su to ocene odražavale. Prijemne smo svi lako odrađivali,ali zato su nas zezali poeni od uspeha. Zato sam ja da se ukine u potpunosti bodovanje uspeha, već samo da ima prijemni. Tako da svako da pokaže svoje znanje,pa profesori ne mogu mnogo da utiču,ali posredno svakako, u smislu znanja koje prenesu deci. Da, treba objaviti svake godine i da se pravi kakav je procenat uspeha odredjenih srednjih škola.

  11. Lep primer rangirati srednje škole po uspehu upisa na fakultet. Tako i platiti profesore nagrađenih škola. Mora da se javno kaže ko je kvalitetan. Svugde u svetu je tako

  12. Mladost!!!Kako to lepo zvuči kada više nisi mlad.Bilo je veoma teško vreme za učenje.Zaboravlja se Korona.

  13. Gospodin Dekan je izuzetan profesor i pedagog, vrlo često ocena nije merilo znanja zato je dobro imati selekciju U vreme mog upisa prosek studija na FONu je bio 7,2 godina onih koji završe, jer je veliki broj napuštao studije iz različitih razloga ali visoki kriterijumi su vazda postojali

  14. Када се коментарише да вуковци нису постигли очекиване резултате, треба узети у обзир да је ова генерација веома оштећена ситуацијом изазваном короном. Од ове деце се очекивало да имају знање као деца која нису губила наставу итд. За време короне се од наставника очекивало да пружају наставу путем дигиталних технологија, а нису сви имали те вештине о компетенције. Од ученика се захтевало да уче у онлајн окружењу, које им је до тад служило само за разоноду…

  15. Kako da polože prijemni kad većina nije pročitala nijednu knjigu u životu?

  16. Iz ove kratke analize se vidi da je opravdano polaganje prijemnog ispita, tako da se na fakultete upisu najbolji ucenici.

  17. Jedino je prijemni za upis na fakultet relevantan, usprh iz srednje skole ne.

  18. Zato i treba da postoji poslednja prepreka, u ovom slučaju FON, koji svojim kriterijumima za upis ujedno pomaže i da se znanje u srednjim školama podigne na jedan viši nivo.

  19. Ocene su se svugde i dan danas poklanjaju. Mog sina su ostavili na popravni u elektrotehnickij skoli kod hale pionir samo sto je dobio jedinicu na zadnjem pismenim iz matematike al zato pklanjali i po pet ocena sa jedinice u prelaznoj da ne bude zablude jednom uceniku a bilo ih je mnogo. Moj je sin zavrsio visu i u roku a ovi nisu ni upisivali fakultete kojima su poklanjalu ocene .

  20. Peta nije na spisku jer retko ko ima 40 bodova a taj ne ide na FON

  21. Ovo je kampanja za državnu maturu odnosno da se do kraja korumpira prijemni da deca iz katastrofalnog privatnih srednjih skola upisu drzavne fakultete . Ekseri na kovčeg srednjeg i visokog obrazovanja .

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.