U četvrtak u Maloj galeriji Narodnog muzeja u Požarevcu, povodom 20 godina umetničkog stvaralaštva poznatog požarevačkog slikara Slavoljuba Miloševića Cakija, otvorena je njegova izložba portreta. Umetnik je na izložbi predstavio 60 vrhunskih portreta.

Otvaranje ove izložbe privuklo je mnogo ljubitelja slikarstva, tako da je Mala galerija bila mala da primi sve posetioce, koji su čekali na red da vide dela ovog umetnika. O autoru i njegovim delima govorila je istoričar umetnosti Marina Radisavljević. Ona je istakla da su portreti rađeni u enterijeru, sa likom koji dominira i sasvim jednostavnom pozadinom.

-Modeli su uglavnom žene, lepe, elegantne, zavodljive dame, spokojne, mirne i tihe poput anđela. To je jedan čist, nevini svet, koji dostiže starogrčki ideal lepote i dobrote u jednom-rekla je ona i dodala da je Slavoljub Milošević nežni slikar prefinjenih čula koji zna i ume da predstavi tajnu i tišinu, da odgoneta, stvarajući poseban fluid sa posmatračem. Ovu izložbu ljubitelji likovne umetnosti u Požarevcu moći će da vide do 15. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari