Većina od osam stranačkih i koalicionih izbornih lista koje su posle ponovljenih lokalnih izbora 9. i 18. novembra u Prijepolju dobile poverenje birača za ulazak u novi saziv Skupštine opštine do sutra bi trebalo da Opštinskoj izbornoj komisiji dostave spiskove budućih odbornika. U slučaju da to ne urade, a što se desilo i sa nekim izbornim listama nakon majskih izbora, to će morati da učine u naknadnom roku od pet dana.

U skupštinskim klupama lokalnog parlamenta u Prijepolju mesta ima za 61 odbornika. U njima će sedeti 18 odbornika Ljajićeve Sandžačke demokratske partije, 10 Nikolićeve Srpske napredne stranke, devet koalicije demokrata, socijalista, G 17 plus i SPO „Zajedno za bolje Prijepolje“, osam , iz najmlađe po političkom stažu, lokalne Demokratske partije Sandžaka i po četiri odbornika koalicije „Složno“ (DSS-NS), Bošnjačke liste za evropski Sandžak dr Sulejman Ugljanin, Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj i Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.

O sastavu buduće lokalne vlasti u Prijepolju, dok postojeća sedi u privremenim foteljama, zvanično se malo šta zna. Sandžačka demokratska partija ostala je pri stavu iznetom većpo objavljivanju prvih izbornih rezultata, da bi najlogičnije bilo da vladajuću koaliciju čine tri najjače izborne liste: oni kao stranka sa najvećim osvojenim brojem mandata, SNS kojoj je ukazano najviše poverenje srpskog naroda i koalicija demokrata i socijalista udružena još i sa Dinkićevim G17 plus i Draškovićevim SPO. „Mi u SDP ostajemo pri tom stavu“, kaže za Sandžak Danas Nedžad Turković, predsednik opštinskog odbora ove stranke, dodajući da je gotovo određena odbornička lista kao i to da je njihov kandidat za predsednika opštine Ćamil Hadžalić, diplomirani inženjer saobraćaja, koji je do skora radio na poslovima direktora lokalnog prevoznika putnika „Polimljetransa“. Turkovićnajavljuje i da će u što kraćem roku SDP inicirati i pozvati na razgovore o formiranju koalicione vlasti u Prijepolju čelnike i predstavnike drugih stranaka.

Dobro Lazarević, predsednik OO DS i Dragoljub Zindović, predsednik Inicijativnog odbora SNS i nosilac izborne liste „Napred Srbijo – Tomislav Nikolić“ ponovo su, u razgovoru za ove novine, potvrdili da zvanično još nije bilo nikakvih konkretnih dogovora o budućoj koalicionoj vlasti u Prijepolju i da očekuju da će se to desiti narednih dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari