CarGo: Krivična prijava protiv Zorane Mihajlović zbog trgovine uticajem

Ostavite komentar


  1. Evo kojoj osobi građani Beograda mogu da „zahvale“ što taksisti terorišu grđane ovog grada- Zorki Koridorki!

  2. Da li Car go uviđa da su primer klasičnog rada na crno. Još gore, oni su uporni da legalizuju rad na crno !?

    1. Legalno je ono sto je napisano u zakonu..ali zakoni se menjaju, u skladu sa potrebama drystva. Nije zakon sveto pismo. A taksisti su to pomislili kada su ga doneli..u njemu se brani monopol, da samo oni mogu da rade i na postojeci nacin. Ni to nije opravdano. Prema tome, nelegalnim protestom (inaju pravo strajka, ali ne i pravo na nasilnistvo, sto rade blokiranjem zivota) samo su iritirali javnost u odsekli granu na kojoj sede. Nije nu cudo kada vidumo ko ih vodi. Neobrazovani, primitivni, nasilni..Morace da se menjaju i zakon i praksa.

    2. Nije rad na crno vec belo. Zapravo, oni su aplikacija slicna Uberu ali inovativnija. Od Forbsa su proglaseni za jednu od 10 najinovativnijih kompanija u svetu. Ja sam to procitao u The Economist i bio ponosan sto se Srbija pocinje prepoznavati po inovacijama i znanju a ne po jeftinoj radnoj snazi.Umesto da ova nakaradna vlast podstakne razvoj takvih kompanija ona gusi privatnu domacu inicijativu, gusi domace inovacije.

  3. Konacno konkretna aktivnost CarGo na ovo silovanje javnosti od strane taksi lobija. Bravo. Pravo u centar. Revizija Zakona, sa javnom raspravom i ucescem svih zainteresovanih, treba da bude prvi korak drzave na ova dogadjanja, posle zabrane dalje blokade saobracajnih cvorista od strane bilo koje grupe

    1. Car Go je na zapadu vecinom zabranjen,nebi bilo lose da se novinari DANAS raspitaju zasto,pa bi mozda onda razumeli taksiste!

      1. Cak i da ste u pravu, a niste Gale, nemaju pravo da blokiraju saobracaj. Imaju pravo strajka

      2. Apsolutno netacno. Uber je svuda prisutan a CarGo je nasa kompanija slicna Uberu ali inovativnija. Tek su u razvoju tako da se nisu ni pojavljivali na stranim trzistima. Inace gradjani bi trebali izacinda podrze ovu kompaniju kako bi se razvijala i nudila prevoz po nizoj ceni. Taksisti moraju znati da je njihov posao posao XX veka a ne i XXI veka. Onda bi se zabranio i Uber i Booking.com, Airbnb i drugi a turisticke agencije ili agencije za nekretnine bi strajkovali,…).

  4. Mihailović u talu sa taksisitima, a Brnabić u talu sa Car&Go. Udario junak na junaka ko će da uzme više za sebe i stranku, ali preko naše grbače. Policija po običaju čeka da vidi ko će da pobedi u sukobu, pa će da kazni poražene. Zakoni se ionako donose da bi ih luzeri poštovali.

Ostavite komentar


Društvo

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije 8

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. godine kojom su, kao rizične, obuhvaćene oblasti policije, zdravstva, obrazovanja, lokalne samouprave, građevinarstva, finansiranja političkih aktivnosti, poreza i carina, javnih nabavki, privatizaije i javnih preduzeća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.