Carinici na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 800 grama zlata 1Foto: Pixabay/soofiatailor

Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 800 grama zlata, vrednog oko 46.000 evra, saopšteno je danas.

Po navodima Uprave carina, pripadnici te službe su u saradnji s policijom juče zaplenili zlato koje je putnica iz vozila stranih registarskih oznaka nosila u torbici.

„Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, supružnici su rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavu.
Međutim, detaljnim pregledom koji je usledio, otkriveno je da supruga vozača u torbici koju je nosila uz sebe ima zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od osam grama, čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 46.000 evra“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je ukupna vrednost prekršaja povećana na gotovo 57.000 evra pošto je privremeno zadržan i automobil kojim su supružnici putovali.

Uprava carina apelovala je na građane da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose na sebi ili u prtljagu, od ličnog nakita i luksuznih satova do investicionog zlata u obliku pločica, poluga i novčića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari