Izložba ručno šivenih lutaka učenika devetih razreda osnovne škole Vladislav Ribnikar iz Rasova kod Bijelog Polja, pod nazivom Ljubav se pažnjom najljepše vraća, otvorena je u srijedu u galeriji Centra za kulturu.


Oko 90 eksponata nastalih u radionici koja je trajala dva mjeseca, namijenjeni su djeci ometenoj u razvoju iz drugih bjelopoljskih škola. Direktorica OŠ Vladislav Ribnikar Svetlana Pavićević kaže da je ova izložba sastavni dio obilježavanja Dana škole, a mentor radionice akademski slikar Milutin Obradović ističe da se prvi put u Bijelom Polju organizuje ovakva izložba.

– Izložba je sasvim spontano nastala. Deveti razredi su iz likovne kulture imali vajanje po školskom planu i programu, ali sam ja predložio da probamo da napravimo lutke od starih krpica. Čas likovne kulture je čas kreacije, a djetetu treba dati mogućnost da svoju maštu sprovede u rezultat i evo sada imamo oko 90 lutki koje će obradovati djecu kojima su naijenjene, kaže Obradović ističući da se za vrijeme trajanja radionice nije sjedjelo i da se i sam začudio maštovitosti i kreativnosti djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari