Predsednik Venecuele Ugo Čaves izjavio je da se bivši kubanski lider i njegov prijatelj Fidel Kastro dobro oseća i da se oporavio od dugotrajne bolesti. „Kastro je dobro, imajući u vidu njegove godine i bolest koju je imao“, kazao je Čaves, naglasivši da bivši kubanski lider „potpuno kontroliše svoje fizičke i umne sposobnosti“.

Venecuelanski lider je nedavno prisustvovao proslavi Kastrovog 83. rođendana organizovanom u Havani. Čaves je kazao da je pet sati proveo sa Kastrom, njegovom suprugom, decom, unucima i bratom, kubanskim predsednikom Raulom Kastrom (78), dodajući da se nenajavljen pojavio na porodičnom slavlju. Povodom Kastrovog 83. rođendana nisu organizovane posebne proslave, ali se na taj dan bivši kubanski lider oglasio kolumnom u listu „Granma“, gde je izrazio sumnju u tvrdnje koje stižu iz SAD i Evrope da se globalna kriza možda približava kraju.

„Američki političari su skloni da veruju da će, čim banke učine dostupnim dovoljno novca kako bi se podmazala mašinerija proizvodnog aparata, sve krenuti ka idiličnom svetu, čak boljem od naših snova“, napisao je Kastro. Iako je 2006. godine zbog ozbiljnih zdravstvenih problema predao vlast bratu Raulu i ne pojavljuje se u javnosti, Fidel Kastro i dalje prima šefove prijateljskih država i piše tekstove u kubanskim listovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari