Predsednik Venecuele Ugo Čaves optužio je Demohrišćansku uniju njemačke kancelarke Angele Merkel za ideološke veze s Hitlerom. U svom nedeljenom radiotelevizijskom obraćanju, Čaves je kritikovao nemačku kancelarku da je njena partija, osnovana dan nakon kraja Drugog svjetskog rata, ista kao desničari koji su podržavali Hitlera i fašizam.

Predsednik Venecuele Ugo Čaves optužio je Demohrišćansku uniju njemačke kancelarke Angele Merkel za ideološke veze s Hitlerom. U svom nedeljenom radiotelevizijskom obraćanju, Čaves je kritikovao nemačku kancelarku da je njena partija, osnovana dan nakon kraja Drugog svjetskog rata, ista kao desničari koji su podržavali Hitlera i fašizam. „Gospođo kancelarka, vi možete…“ zaustio je da kaže venecuelanski predsednik, ali je napravio pauzu i samo dodao „zato što ste žena neću reći ništa više“.
Angela Merkel izazvala je Čavesov bes, jer je navodno pozvala neke južnoameričke lidere da ne stvaraju čvršće veze sa venecuelanskim režimom. Predsednik Venecuele se sukobio sa Merkelovom u Peruu tokom sastanka evropskih i latinoameričkih lidera održanog prethodne sedmice. Nemačka kancelarka nije prva koja se našla na udaru Čavesovih kritika. Njegova omiljena meta su američki predsednik Džordž Buš, bivši britanski premijer Toni Bler i bivši meksički predsednik Vinsent Foks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari