Zdravstveno stanje venecuelanskog predsednika Uga Čavesa, koji boluje od raka, pogoršano je zbog problema s disanjem i „nove i teške infekcije“, izjavio je venecuelanski ministar komunikacija i informisanja Ernesto Viljegas „On trenutno boluje od nove i teške infekcije“, dodao je Viljegas.


Čaves (58) se vratio u Karakas pre dve nedelje i smešten je u bolnicu u venecuelanskoj prestonici nakon dvomesečnog boravka u Havani, gde je podvrgnut četvrtoj operaciji raka od 2011, kada je utvrđeno da boluje od karcinoma u predelu karlice. Čaves je podvrgnut „veoma jakoj hemoterapiji, pored drugih dodatnih tretmana“, kazao je Viljegas, dodajući da je njegovo kliničko stanje veoma je delikatno.

Čavesu, koji je na vlasti u Venecueli od 1999, urađena je traheotomija kako bi mogao da diše posle respiratorne infekcije. Potpredsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je krajem prošle nedelje da Čaves daje „uputstva“ vladi iz svog bolničkog kreveta i traži dokumente da bi donosio ekonomske i političke odluke koje će „ubrzati revoluciju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari