Suđenje folk pevačici Svetlani Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću po tužbi za nasilničko ponašanje odloženo je juče pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu za 24. novembar, jer optuženi nisu uredno pozvani.





Portparolka i sudija Prvog osnovnog suda Ivana Ramić rekla je da su pozivi na to suđenje Ražnatovićevoj upućivani nekoliko puta, i to poštom i putem sudskog pozivara. Ona je dodala da je jedan od poziva, neko primio i potpisao, ali da se ne zna ko je to bio, jer je nečitljiv potpis. Ramićeva nije mogla da objasni kako je moguće da neko ko je u kućnom zatvoru ne primi sudski poziv.


Inače, na jučerašnjem suđenje nisu došli ni advokati – Goran Petronijević i Mladen Magdelinić, koji su poslali dopis sudu u kojem su ga obavestili da su na godišnjem odmoru i da mole da suđenje bude odloženo.

U sud je došao oštećeni Aleksandar Olarević i šest svedoka. Sudija Danijela Koš konstatovala je da nema procesnih pretpostavki da se glavni pretres otvori i odložila suđenje za kraj novembra.

Podsetimo, direktor FK Mladi proleter Aleksandar Olarević podneo je krivičnu prijavu protiv Ražnatovićeve i Ocokoljića zbog sukoba koji je imao sa njima pre četiri godine. U optužnici piše da je Ražnatovićeva vređala, psovala i pretila Olareviću, a da ga je Ocokoljić udario pesnicom u lice.

Olarević je protiv njih podneo krivičnu prijavu zbog napada. Međutim, nedavno ju je povukao, ali je tužilaštvo ostalo pri optužbi jer se to krivično delo goni po službenoj dužnosti.

Za krivično delo nasilničkog ponašanja zaprećena je kazna do pet godina zatvora. Inače, Ražnatovićeva služi kaznu od godinu dana kućnog zatvora na koju je osuđena posle sporazuma sa tužilaštvom, jer je priznala zloupotrebe prilikom transfera fudbalera Obilića. Ostalo joj je da odsluži još osam meseci kućnog zatvora u vili na Dedinju, a presudom je obavezana da plati i 1,5 miliona evra u budžet Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari