Čečen o odnosu predstavnika vlasti u regionu prema novinarima: Tužno je kako Balkan proviri ispod površine čim se ta površina uznemiri 1Foto: N1/printscreen

Novinar Branko Čečen izjavio je da je ponižavajući i krajnje neprimeren odnos predstavnika vlasti u zemljama regiona prema novinarima i da je tužno kako Blakan „proviri ispod površine čim se ta površina uznemiri“.

Povodom fizičkog sprečavanja novinara N1 i Nova S, da predsednici Vlade i ministrima priđu posle događaja, Branko Čečen je za Novi Dan N1 rekao da je uloga premijerke Ane Brnabić „uloga gromobrana“ u ovoj vlasti.

„Poniženje nije prvo, ali jeste novo i drugačije, da vas fizički spreče da priđete premijerki“, rekao je Čečen.

To da „slučajno ne date novinarma da postave pitanja“ jeste zapanjujuće ali kod nas „normalizovano“.

„Način na koji se obraća je videla od svog šefa ali nije mrala da pokupi“, navodi Čečen.

Čečen je ocenio i da je obraćanje premijera Hrvatske Andreja Plenkovića novinaru N1 Ranku Stojancu, „krajnje neprimereno“ i nimalo duhovito.

Kako je rekao, tužno je da čim se zakopa po površini izađe nešto neprimereno.

„Tužno je kako Balkan proviri ispod površine čim se ta površina uznemiri“, rekao je Čečen navodeći da ne vidi koji je cilj toga.

Komentarišući odluku košarkaša Nikole Mirotića da karijeru ne nastavi u KK Partizan zbog pretnji i uvreda, Čečen kaže da je to najluđe i najtužnije svedočanostvo o tome kakvo je ovo društvo.

Kako su pisali španski mediji, bivši košarkaš Barselone imao je usmeni dogovor sa Partizanom da karijeru nastavi u crno-belom dresu. Mundo deportivo govorio je o pretnjama iz Srbije koje su upućene Mirotiću pa čak i o intervenciji predsednika Aleksandra Vučića.

Čečen smatra da nije normalno da košarkaš koji hoće da dođe da igra košarku u Srbiji, da to izazove pretnje smrću, kao što, kako ocenjuje, nije normalno ni da mu predsednik Srbije garantuje bezbednost.

„Neprijatno je da košarkaš takvog kalibra kaže ja neću da se igram sa vama“m ističe Čečen i navodi da je loša reakcija ako predsednik države mora da mu garantuje bezbednost da bi on mogao da igra košarku u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari