Čečen: RTS je najveća katastrofa naše medijske scene, ćuti i bavi se glupostima 1Foto: N1

„Opozicija nije smela sebi da dopusti da se ovako raziđe. Neodgovorno je za svaku grupu ljudi da istupi iz zajedničkog fronta opozicije“, izjavio je novinar Branko Čečen.

On je u emisiji Novi dan na N1 rekao da je dilema izaći ili ne izaći na izbore bila teška, ali smatra da je to nešto što je unapred izgubljeno.

Raspad opozicije, kako je kazao, samo govori o nezrelosti ili njihovom međusobnom obračunavanju „ispod žita“.

„Pitanje je da li će ti izbori imati legitimitet“, naveo je on, podsećajući da su izbori u Srbiji nelegitimni odavno, ali da nije video da su EU i SAD dale neki signal u vezi sa tim.

Kako je rekao, izgleda kao da EU prepušta Srbiji da reši svoje probleme sa Aleksandrom Vučićem ili Vučića sa opozicijom.

„Mi treba da postanemo demokratska država, tako što će građani da zahtevaju promene na mnogo ozbiljniji način nego do sada. Ako nismo u stanju to da učinimo, niko neće doći da to obavi za nas“, smatra Čečen.

Kada EU i SAD nisu stali iza zahteva opozicije, ako sama opozicija nije uspela da se ujedini, ne vidim da možemo da očekujemo spektakulartne rezultate, rekao je on.

Istupanje iz zajedničkog fronta dela opozicije Čečen smatra neodgovornim.

„Situacija sada vodi u mnogo teža stanja i ekstremnije varijante nedemokratskih odluka ove vlasti, jer ne preostaje mnogo toga što nije pod njihovom kontrolom“, ocenio je on.

Govoreći o sastanku predstavnika vlasti i opozicije sa dva javna servisa koji bi trebalo da bude održan u ponedeljak, Čečan kaže da je problem što javni servis koji radi za „naš novac“ ne informiše građane na pravi način.

„Najveća katastrofa naše medijske scene je RTS koji ćuti i bavi se glupostima, a ne onim što je važno za živote građana – ekonomskoj situaciji, korupciji, kriminalu“, smatra on.

RTS se bavi stvarima koje, kako je kazao, odgovaraju vlasti i na način da je mnogo ne ljute.

On smatra da predstavnici RTS moraju da izađu na sastanak i odgovaraju na pitanja.

„Poslednji je trenutak da se nešto dogodi na RTS da bi mogli da budemo informisani kao u normalnim zemljama“, smatra Čečen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari