Demantujući glasine o navodnom odustajanju investitora da u industrijskoj zoni Majdanpeka realizuju najveću slovenačku grinfild investiciju, izgradnju fabrike ferolegura vrednu 40 miliona evra, Vesna Josimović, izvršni direktor W&P Feroprofil Majdanpek objašnjava da gradnja ove fabrike još nije počela pošto u odgovarajućim državnim institucijama nisu obezbeđene sve neophodne saglasnosti i dozvole.

Demantujući glasine o navodnom odustajanju investitora da u industrijskoj zoni Majdanpeka realizuju najveću slovenačku grinfild investiciju, izgradnju fabrike ferolegura vrednu 40 miliona evra, Vesna Josimović, izvršni direktor W&P Feroprofil Majdanpek objašnjava da gradnja ove fabrike još nije počela pošto u odgovarajućim državnim institucijama nisu obezbeđene sve neophodne saglasnosti i dozvole. Mada su, po rečima Vesne Josimović, od nadležnih dobijali informacije da bi postupak izdvanja određenih saglasnosti i dozvola mogao da potraje, ispostavilo se da je to višestruko duže, neke se još uvek čekaju, te je teško reći kada će najzad početi gradnja fabrike.
– Odustajanje nakon ulaganja u pripremne radove ne dolazi u obzir – ističe izvršna direktorka W& P Feroprofil Majdanpek, dodajući da je reč o neplaniranom zakašnjenju koje je dovelo do potpunog propuštanja građevinske sezone što će zahtevati dodatne poslove i troškove.
Prema prvobitnom planu, gradnja fabrile ferolegura u majdanpečkoj industrijskoj zoni trebalo je da počne polovinom ove godine, da bi u prvoj polovini 2008. startovala i proizvodnja. J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari