Zimska služba inđijskog JKP „Komunalac“ spremna je da u svakom trenutku obezbedi nesmetano funkcionisanje saobraćaja na teritoriji opštine. Šef zimske službe u Komunalcu Milovan Banićkaže da će za čišćenje snega, kao i svake godine, po potrebi biti angažovano oko 20 ljudi, koji će opet u slučaju potrebe raditi u tri smene.

– Spremili smo četiri velika kamiona od sedam tona sa ralicama i posipačima soli, koji će čistiti sneg sa prioritetnih lokalnih puteva, dok će se za trotoare i manje ulice koristiti jedan manji kamion i bacači snega nabavljeni samo za te namene kaže Banić.

Po rečima referenta za investicije i nadzor Direkcije za izgradnju opštine Inđija Miodraga Marinčića, većje nabavljeno oko 150 tona soli, što bi trebalo da bude dovoljno za ovu sezonu.

– Do sada je ova količina soli bila dovoljna za celu sezonu, međutim, ukoliko bude mnogo snežnih padavina, Direkcija je spremna da u svakom trenutku nabavi nove količine soli. Takođe, mi smo većnapravili dogovor sa firmom Sremput, tako da u slučaju potrebe u svakom trenutku možemo da obezbedimo i potrebne količine rizle, rekao je Marinčić.

Sudeći po izjavama nadležnih u pomenutim javnim preduzećima, svi preduslovi za neometano odvijanje saobraćaja i normalno funkcionisanje grada i naseljenih mesta inđijske opštine tokom zimskog perioda će biti obezbeđeni. I ove godine sve pripreme su obavljene na vreme, a ekipe Komunalca su spremne da u svakom trenutku krenu na teren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari