Rukovodstvo FK «Sloga» iz petrovca na Mlavi, ni juče se nije izjasnilo o incidentu koji se desio u nedelju, kada je njihovog fudbalera Bizmarka Apiaha (19), državljanina Gane, sa drugovima pretukao njegov klupski kolega, Petrovčanin Nikola Đorđević (20). Tim povodom, reagovala je i Ambasada Republike Gane u Beogradu, zabrinuta zbog bezbednosti svog državljanina.

To nam je potvrdio predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Radiša Dragojević, koji je i član uprave «Sloge». – Meni lično niko se iz Ambasade Gane nije obratio, ali sam dobio informaciju da su se u klubu raspitivali o detaljima ovog incidenta – rekao je Dragojević.

On juče nije hteo da komentariše ovaj slučaj, već je najavio da će se zvaničan stav zauzeti na sastanku uprave «Sloge», koji je zakazan u 18 sati. Do napada je došlo u nedelju uveče, kada su Bizmark Apiah (19) i njegov zemljak i klupski kolega Melvin Banda (19), stigli do ulaza zgrade u kojoj stanuju, u Ulici 7. jula u Petrovcu. Tada su ih napala četvorica muškaraca, sa «fantomkama» na glavama. Jedan je odgurnuo Melvina u stranu, a ostala trojica napala su Bizmarka i pretukla ga.

– Iako su bili maskirani, napadači su brzo identifikovani, jer su ih snimile nadzorne kamere. Zbog ovog napada osumnjičeni su fudbaler «Sloge» Nikola Đorđevića. (20) i njegovi drugovi Igor M. (21) iz Kamenova i Petrovčani Nebojša V. (19) i Miljan P. (19). – saznajemo iz istrage. Utvrđeno je da je Melvina odgurnuo Ivan M, nakon čega je Nikola Đ. udario Apiaha pesnicom u lice. Pošto je pao na beton, oni su nastavili da ga udaraju nogama po glavi i telu.

Osnovni javni tužilac u Petrovcu izjasniće se o kvalifikaciji krivičnog dela nakon što dobije izveštaj sa dodatnog lekarskog pregleda pretučenog fudbalera. Reč je o pregledu kod maksilofacijalnog hirurga požarevačke Opšte bolnice, kojim bi trebalo da se utvrdi da li je došlo do preloma vilice. Kako nezvanično od izvora bliskog istrazi saznajemo, uzrok ovog napada na Apiaha, od strane Nikole Đorđevića, čiji je otac predsednik «Sloge», jeste njihov rivalitet u klubu, jer obojica igraju na mestu centarfora.

– Apiah važi za izuzetnog igrača i strelca, pa ga klub posebno forsira, kako bi ga što skuplje prodali u zemlji ili u inostranstvu, odakle im pristižu primamljive ponude.

On i Niikola su izuzetni mladi fudbaleri u timu Sloge. Za sada je Apija više pokazao od domaćeg igrača, što je kod ovog izazvalo zavist i ljubomoru, kao i strah za mesto u timu, pa su se na jednom od treninga, zbog toga sporečkali. Taj sukob se završio samo verbalno bez ikakvog fizičkog kontakta. Nije se ni najmanje slutilo da će Nikola da angažuje drugare da prebiju Apiju. Ipak se desilo, i to planski, jer su se maskirali fantomkama. Srećom crnoputi fudbaler nije teže povređen, ali u javnosti, inače miroljubivog Petrovca, ovaj slučaj izaziva veliku pažnju, jer ga mnogi svrstavaju u rasisitčki napad ,što nije tačno-rekao nam je naš izvor iz istrage. On je dodao da je napadač Nikola Đorđević. to isto ispričao i policiji o motivima napada na svog kolegu, i da nije tačno da su ga tukli što ovaj, kao i njegov sunarodnik Banda, uživa ogromne simpatije kod petrovačkih devojaka, ali je tačno da zbog toga kod lokalnih momaka ima mnogo ljubomore.

Kako smo saznali napadači nisu imali nameru da ga teže povrede, već samo da ga zaplaše i na taj način oteraju iz Petrovca, mada su preterali i možda, teže povredili, što će dodatni izveštaj lekara specijaliste, pokazati o kakvoj se povredi radi.

-Namera napadača je bila da tim napadom oteraju iz Sloge Apiju, kako bi se Đorđeviću otvorilo mesto da u prolećnom delu prvenstva Prve lige Srbije, predvodi napad petrovačkog ligaša, što bi mu Apijinim odlaskom bilo olakšano, s obzirom da mu je otac predsednik kluba-zaključio je naš izvor.

Voli Petrovac

Apija je juče na svom Facebook profilu izjavio da i pored svega što mu se desilo, on i dalje Petrovac na Mlavi smatra svojim domom.

– Volim Srbiju bez obzira šta mi se desilo, Petrovac je moj dom i svi ljudi su mi dragi. Uz ovaj post Apija je dodao i sliku na kojoj je u društvu generalnog sekretara Ivana Perića koji je igračima prvi pritekao u pomoć nakon nemilog događaja koji je zadesio njega i njegovog kolegu.

Nisu igrali

U sredu, tri dana nakon incidenta, «Sloga» je igrala protiv OFK «Šapine», u okviru priprema za prolećni deo prvenstva Prve lige Srbije. Iako je igrala na svom stadionu, «Sloga» je izgubila sa 1:0. Među igračima na terenu bio je Melvin Banda, ali ne i Bizmark Apiah i Nikola Đorđević, iako je rukovodstvo Sloge medijima reklo da su svi bili u timu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari