Tokom vikenda očekivala se zvanična potvrda da je kontrovezrni Podgoričanin i suvlasnik firme Rokšepd Anton R. Stanaj (42) ubijen u petak u Sudanu.

„Pokojni Anton je u Sudanu boravio i radio kraći period u poslednjih godinu dana“, navodi se u kratkom saopštenju Stanajeve porodice. Izvori bliski porodici nezvanično su podgoričkoj štampi ispričali da je Stanaja usmrtio poslovni partner. Stanaj je ušao u kancelariju, i partner, navodno Albanac, koji je nekad radio pri Ujedinjenim nacijama na Kosovu, odmah ga je ubio hicem iz pištolja.

Specijalni sud u Beogradu osudio je Stanaja 2011. za šverc cigareta na Balkanu na šest i po godina zatvora i novčanu kaznu od 10 miliona dinara, odnosno tada oko 100.000 evra. Nakon izricanja presude on je pušten iz četvorogodišnjeg pritvora na slobodu do pravosnažnosti presude. Sud je prihvatio njegovo jemsto od 400.000 evra. Krajem prošle godine presudu je razmatrao Apelacioni sud.

Optužnica tereti Stanaja da je organizovao grupu koja je od 2004. do 2007, kada je uhapšen na beogradskom aerodromu, distribuirala cigarete u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj, Rumuniji, Austriji i BiH bez plaćanja akciza.

Stanaj se tokom procesa branio da je Rokšped uvozio i distribuirao cigarete po važećim zakonima Crne Gore. Još 13 optuženih osuđeni su kao pomagači na uslovne osude i kazne do godinu dana zatvora. Firma Rokpšed povezuje se takođe sa banjalučkim preduzetnikom Zoranom Ćopićem i pranjem novca narkokartela Darka Šarića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari