– Porodica Jovice Stepića (60), otetog u Libiji zajedno sa službenicom Ambasade Srbije, prati medije iz sata u sat, ne bi li saznali bilo šta novo o njemu. On u selu Carevac u okolini Velikog Gradišta ima ćerku Oliveru (38), a u selu Makce dva brata – Dragana (57) i Velju (50).

Olivera za naš list kaže da joj se niko od zvaničnika nije javio, odnosno da je to uradio jedino predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić. Kako objašnjava, čim je saznao da je oteti vozač rodom iz Velikog Gradišta, on je zvao mesne zajednice i tako otkrio da je Jovica rodom iz Makca i da ima ćerku i dva brata.

– Ja sam u kontaktu sa članovima Jovičine porodice i sve informacije koje budem dobijao prenosiću i njima. Nadam se da će naši nadležni organi da urade sve što treba da se ova situacija razreši pozitivno, rekao je Milić.

Olivera, brišući suze priča da strahuje za sudbinu svog oca, jer ne zna ko su otmičari i šta su u stanju da učine, poučena sudbinom ostalih otetih ljudi od strane pripadnika Islamske države. Ipak, nada se najboljem i da će otac da joj se javi iz Libije živ i zdrav.

U selu Makce pronašli smo Jovičinu rodnu kuću, u kojoj živi njegov brat Velja sa porodicom.

– Za otmicu sam saznao od sina koji živi u Sloveniji. Odmah sam pozvao ambasadora Potežicu, koji mi je to potvrdio, rekao je Velja. On je dodao da su se Jovica i ambasador odlično slagali i da su se oslovljavali sa „brate“.

– Jovica je preko 20 godina bio vozač u našoj ambasadi u Libiji i svi ga tamo cene. Bivši ambasador u Libiji, Rade Bogdanović, dolazio je i na sahranu naše majke, ovde u Makcu, kazao Velja za Danas.

U istom selu je i Jovičin brat Dragan. I on je za otmicu čuo iz medija, koje i dalje prati, ne bi li saznao novosti.

– Jovica je ovde bio letos, dva meseca, da bi izvadio novi pasoš, jer mu je stari istekao. Rekli smo mu da se vrati u Srbiju, da je u Libiji opasno, ali to nije hteo da prihvati. Tvrdio je da su Srbi u Libiji bezbedni i da njima ne preti nikakva opasnost, rekao je Dragan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari