Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su dva prijateljska susreta na pripremama u Antaliji i postigli samo jedan pogodak. Posle poraza od austrijskog Matersburga (0:1) usledio je remi sa Hirošimom (1:1), a strelac za crveno-bele bio je štoper Vujadin Savić.

– Kada već nisu uspeli napadači, morao sam ja da pomognem. Šalim se, naravno, bitno je da smo odigrali dobro, a nebitno je ko je postigao pogodak. Pokazao sam da umem da dajem golove i nogom, mada mi je zbog visine skok igra dominantna – istakao je Savić u razgovoru za Danas.

l Kako teku pripreme u Turskoj, ima li razloga za zadovoljstvo?

– Za sada sve protiče po planu, radimo zaista naporno, a kada se nastavi šampionat videćemo da li smo dobro sprovodili u delo trenerove zamisli. Važno je da je atmosfera odlična, što dodatno utiče na pozitivan odnos tokom treninga. Želimo da budemo pravi kada dočekamo Jagodinu u prvom kolu nastavka.

l Trenutno ste treća opcija trenera Petrovića u bedemu ispred Zvezdinog gola. Da li se nadate ulasku u startnu postavu pred prolećni deo sezone?

– Nadam se da ću dobiti šansu, naravno, a kolika će ona biti to zavisi samo od mene. Ne zaboravite da imamo sjajan štoperski tandem Vilotić – Đorđević i da su njih dvojica trenutno u prvom planu, što u potpunosti zaslužuju sjajnim igrama i zalaganjem. Moje je da čekam svojih pet minuta.

l Niko od nosilaca igre nije napustio Marakanu tokom zime, a došla su sedmorica novih fudbalera. Mogu li oni podići nivo Zvezdine igre tokom proleća?

– Sigurno je da mogu, jer imaju kvalitet i to će se sigurno osetiti u našoj igri. Trener je tu da odluči ko će i na kojoj poziciji igrati, ali verujem da će ceo naš tim biti bolji u nastavku prvenstva – zaključio je devetnaestogodišnji Savić.

Rano je za Njukasl

Vujadin Savić je tokom januara proveo nekoliko dana u kampu Njukasla, ali je, bar za sada, transfer u ovaj engleski tim stopiran.

– Interesovanje Njukasla svakako godi, ali mislim da je još rano da karijeru nastavim u inostranstvu. Zvezda je za mene apsolutni centar fudbalskog sveta. Tako sam, jednostavno, odgajan. Još ništa nisam napravio u voljenom klubu i neću otići dok iza sebe ne ostavim nešto vredno pomena – istakao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari