Nema više višesatnih gužvi: Vlada Mađarske usvojila akt o smanjenju čekanja na graničnim prelazima sa Srbijom 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor objavio je da je Vlada Mađarske usvojila akt sprovođenju mera u cilju smanjenja vremena čekanja na graničnim prelazima sa Srbijom.

„Shodno ovoj odluci, snage granične policije na prelazu Reske biće povećane za 78, a na prelazima Tompa i Hercegsanto za 125 ljudi. Takođe će se nabaviti i neophodna tehnička oprema u ovoj i u 2025. godini“, naveo je na svom Fejsbuk profilu.

Dodao jer da je ova odluka u utorak objavljena u Službenom glasniku Mađarske.

Nakon što je od 26. avgusta drumski granični prelaz Reske-Horgoš II otvoren od 4 sata ujutro, u interesu građana koji svakodnevno putuju preko granice na posao, istakao je sada su usvojene i konkretne mere u cilju smanjenja vremena višečasovnog čekanja.

„Zahvaljujem predsedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu što je na osnovu našeg razgovora u julu Vlada za tako kratko vreme preduzela konkretne mere u vezi sa oba naša zahteva po pitanju prelaska granice“, naveo je Pastor u svojoj objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari