Utakmicama širom Starog kontinenta večeras će se nastaviti takmičenje u Ligi Evrope. Zanimljivo će biti videti kako će Čelsi, kao još uvek aktuelni prvak Lige šampiona, odigrati u drugom po rangu takmičenju, u borbi za utešni trofej koji još jedino nedostaje u vitrinama na Stamford bridžu.

„Plavci“ su prvi šampioni elitnog takmičenja koji je naredne sezone nadmetanje završio već u grupnoj fazi, pa ostaje da se vidi da li su izabranici Rafaela Beniteza, tokom zimske pauze, uspeli da zaborave loše partije iz prvih šest mečeva u Ligi šampiona. Čelsi će prvi meč odigrati u Pragu na gostovanju Sparti, gde će pokušati da ostvari dobar rezultat pred revanš.

U Ligu Evrope je ispao još jedan velikan evropskog fudbala Ajaks, a nakon okršaja u grupi D elitnog takmičenja sa Borusijom Dortmund, Real Madridom i Mančester sitijem, rumunska Steaua bi trebalo da bude nešto lakši rival. Velika borba se očekuje u Sankt Peterburgu jer bogatom Zenitu gostovati Liverpul, kao i u Španiji gde će Atletiko Madrid ugostiti ruski Rubin. Ako je suditi na osnovu liga iz kojih timovi dolaze, velika borba se može očekivati u Londonu i Mejhengladbahu s obzirom da Totenhem dočekuje francuski Lion, a Borusija italijanski Lacio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari