U okviru drugog kola Premijer lige Čelsi je teško stigao do tri boda, pobedivši Vest Bromvič Albion rezultatom 2:1 na svom terenu.

Gosti su poveli već u četvrtom minutu golom Šejna Loga i tu prednost su držali do početka drugog poluvremena kada je Anelka izjednačio rezultat. Čelsi je uprkos slaboj igri došao do pobede pogotkom Florana Malude u 83. minutu. Srpski fudbaler Branislav Ivanović na terenu je proveo poslednjih pola sata meča kada je zamenio povređenog Aleksa. Vest Bromviču je ovo drugi poraz u dve utakmice ovogodišnje Premijer lige, nakon što su prošle nedelje poraženi od Mančester junajteda na svom terenu, dok je Čelsi odigrao nerešeno sa Stoukom.

Liverpul je po prvi put nakon četiri i po godine, odnosno nakon 11 godina u gostima savladao Arsenal sa 2:0. Do 78. minuta nije bilo golova, a Remzi je postigao prvi pogodak i doveo Liverpul u vođstvo. Osam minuta pre toga Arsenal je ostao sa desetoricom igrača na terenu jer je Frimpiong oštro startovao na Karageru i dobio drugi žuti karton. Drugi pogodak za goste postigao je Suarez u 90. minutu iz ofsajda. Arsenal nakon dva kola ima jedan bod, dok Liverpul ima četiri.

U ostalim mečevima samo Kvins Park Rendžers je napravio iznenađenje pobedivši Everton sa 1:0 u gostima. Novajlije u Premijer ligi postigle su jedini gol na utakmici nakon pola sata igre iako nisu sve vreme kontrolisali loptu.

Svonsi su na svom terenu uspeli da pruže jak otpor Viganu ali nisu došli do gola. Aston Vila je dominirala u meču sa Blekburnom i pobedila rezultatom 3:1. Sanderlend je prikazao fantastičnu igru protiv Njukasla u prvom poluvremenu ali nisu uspeli da dođu do vođstva. Mnogo bolju igru Njukasl je prikazao nakon pauze što su i potvrdili golom Rajana Tejlora u 62. minutu iz slobodnog udarca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari