Cena državničkog aviona: U Nemačkoj i SAD nije tajna, u Srbiji jeste

Tvrdnja Ane Brnabić da je u "svim zemljama sveta" podatak o predsedničkoj letelici strogo poverljiv - nije istinit

Ostavite komentar


  1. Jednostavno, obratite se kabinetu Premijerke i trazite po kom pravnom aktu su podaci o avionu zapotrebe Vlade drzavna tajna (zakon, uredba ili neki drugi podzakonski akt). Ako odgovore, postoje pravni strucnjaci da protumace da li je zakonito. Ako ne odgovore u najkracem mogucem roku, objavite, pa da znamo da je u pitanju zataskavanje. Dosta je bili sa pogadjanjem sa investitorima u cetiri oka, zatamnjenih ugovora, nepoznatih Arapa koji ulazu i slicno). Ako placamo poreze, imamo pravo da znamo sta se radi sa nasim novcem! Ako se nenamenski trosi, onda je to kriminal!

      1. Onda moramo da se zalimo medjunarodnim organizacijama i stranim ambasadama.Kao devedesetih. Pa ce onda doci neki novi .Gonzales, pa ce biti donet neki novi lex specialis!

    1. Pa odgovorila je tako što je pričala nešto sasvim drugo, po starom dobrom receptu Vi pitajte šta vas interesuje Ja odgovaram šta hoću, zemlja kretena u daljem tekstu KRETENIJA

  2. Ja ne znam ni za jedan ugovor koji je vlada Srbije sklopila, a da je javan. Kod nas je sve pod velom tajne i neka misterija. Kao kod Skubi-dua!

  3. Stand-up komičarka privremeno zaposlena kao premijer Srbije nastavlja da fascinira javnost nebuloznim izjavama čija se istinitost da proveriti prostim guglanjem na internetu.

  4. U Nemačkoj i SAD državnički avion ne mora da prođe kroz pet ruku i da svaka uzme procenat od transakcije. Moraju mlađi bata i kumovi da žive od nečega, neće valjda pošteno da rade…

  5. Nekima je Srbija najgora, pa na svaki nacin pukusavaju da je naruze i sve najgore pisu o njoj.

    1. Postovani,, problem je sto politicari sve rade na svoju ruku krseci Ustav i zakone I nikome ne polazu racune.. U tome je sustina problema!

    2. Draga Ana, nadam se da nisi Brnabić…Moraš shvatiti da je suština demokratije upravo u tome da se građanin pita za to na šta se troši njegov novac. Nije pljuvanje ako se ukazuje na malverzacije, korupciju, nezakonito bogaćenje ljudi na vlasti, pravljenje ugovora štetnih po zemlju, itd. Razumna osoba bi to shvatila kao kao dobronamerno ukazivanje na štetne pojave, i ljude koji ne rade dobro ono za šta ih svi plaćamo. Nije lopov onaj koga Vučić bez dokaza okleveta, nije neprijatelj onaj ko iznese realne činjenice o lopovluku….razumem da nije svima lako da to shvate, ali bar pokušajte…do prave istine nije tako teško doći, samo je treba potražiti na pravom mestu, ne na partijskim okupljanjima gde se manipuliše prostim članstvom.

      1. Sve ste vi to lepo „ani“ napisali i objasnili..samo sto to „anu“ ic ne interesira…“ana“ je ovde na sendvicarskom zadatku i nije blesava da bas svaki tekst cita i udubljuje se u tematiku…Ja samo jedno da dodam-graditi i samo graditi zatvore!! A dace Bog a i nas blesavi narod malo da se potrudi da ove dahije i razbojnike sto pre potrpamo po rudnicima,logorima,kazamatima…na njive sa bandom! Da odrade svi svaki dinar sto ukradose od naroda!!

    3. Nije problem u Srbiji, nego je prižoble u nazovi političarima koji navodno vole ovu srbiju i bore se da kontrolišu dobra te iste Srbije

    4. Veoma mudar komentar, mora da je trebalo mnogo vremena da se smisli. Jadno da jasnije ne može biti.

  6. Tajna i neka ostane kao i u drugim zemljama,nista toliko sto moraju svi da znaju koliko i sta kosta.

    1. Verovala ili ne, ne samo da mora da se zna, već mora da se zna i cena tog sendviča koji jedeš. Od naših para se plaća!!

    2. @ Milica
      Tekst upravo govori o tome da je u demokratskim državama ovaj podatak javan.

      1. Da li neko zna javni kriminal. Kriminal je uvek tajni i traje dok se ne razotkrije i ne kazni. Viši oblik kriminala je blokada institucija radi izbegavanja procesuiranja i sankcionisanja kriminala.

  7. Imamo mi i Utvu Pančevo. Pa ne bi morali državnici da finansiraju strane firnme pored naših. Neće im spasti kruna sa glave ako se vozikaju u avionu koji nije na mlazni pogon, i nije starne proizvodnje

    1. Ovo sa ovim avionom je teška svinjarija, za koju se nadam da će bar neko, u dogledno vreme, da zaglavi dugogodišnu robiju.
      Ali ipak, što se Utve tiče, nisi u pravu jer Utva pravi samo male aviončiće koji, sve da imamo i najpošteniju i najtransparentniju vlast na svetu (koju naravno, nemamo i nikad nećemo imati), prosto ne bi bili pogodni za tu namenu.

  8. BurnABitch se razume u ovu oblast kao i u sve druge, cime li je zasluzila da bude premijer? I sta je konkretno do sada uradila? Samo 1 stvar ali za dobrobit naroda…A ovaj avion nije „predsednicki“, zvanicmo ga je kupila BIA, pa dala zlatoustom da se sepuri. A oni ne podlezu nikakvim kontrolama….Bolje da su uzeli Meksicki, ali bi bio problem od odrzavanja do pilota sa iskustvom koji lete u inostranim kompanijama i ne bi se bas vracali zbog Pinokia.A ne bi ih ni placali ko sada sto imaju.

  9. Ma ljudi, šta lupetate – kod nas nije tajna cena, nego provizija …

  10. Eeeeee, drzavne tajne su direktno proporcionalne nacionalnom i svetskom znacaju drzavnika.
    Stoga, sklanjajte se Merkelove, Trampovi, Erdogani…Ana je tu!

  11. Ali zato tamo ne znaš koliko su platili borbene avione i tehniku a ovde to nije državna tajna, informer redovno objavljuje cenovnik!

  12. Potpuno je u pravu lutka za naslovne strane: da li bi bili bezbedni kao vlastodrsci da objave u sta sve trose budzet koji Prvorodjeni tako danonocno namice, a za „dobrobit“?…Ajd’, sad, nije vazno za koga.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.