Grejna sezona u Kragujevcu najverovatnije će, najavljuju iz Zastava Energetike, početi sutra, 13. oktobra, odnosno dva dana ranije od do sada uobičajenog roka. U Energetici juče kažu da metereolozi za naredne dane najavljuju hladnije vreme, te da će ta firma, ukoliiko temperature padnu ispod dvanaest stepeni, u subotu aktivirati kotlove za proizvodnju toplotne energije.

Grejna sezona u Kragujevcu najverovatnije će, najavljuju iz Zastava Energetike, početi sutra, 13. oktobra, odnosno dva dana ranije od do sada uobičajenog roka. U Energetici juče kažu da metereolozi za naredne dane najavljuju hladnije vreme, te da će ta firma, ukoliiko temperature padnu ispod dvanaest stepeni, u subotu aktivirati kotlove za proizvodnju toplotne energije. Dodaju da na zalihama imaju dovoljne količine energenata, odnosno da je u skladištima Energetike lagerovano oko 45.000 tona uglja, kao i da su obezbeđene potrebne količine mazuta.
Jedini problem za sada predstavlja snabdevanje gasom, zbog duga Zastavinih fabrika Srbija gasu od 57 miliona dinara. U Energetici se, međutim, nadaju da će i taj problem biti rešen do kraja nadelje.
Zastava Energetika nedavno je, podsetimo, od gradske uprave zatražila povećanje cene grejanja za 15, 9 odsto. Gradska uprava, prema poslednjim informacija, još nije odobrila traženo poskupljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari