Bez obzira na to što uredba u ovoj godini dozvoljava povećanje cena do šest odsto, u JP „Toplifikacija“ u Sremskoj Mitrovici za sada neće biti korekcije.
– Cena mazuta koji je bitno poskupeo kod nas ne igra veliku ulogu jer samo pet odsto podstanica radi na mazut, a za sada cena gasa, koji je nama osnovni energent, nije menjana, tako da će Mitrovčani i dalje plaćati grejanje po cenama formiranim još u decembru 2006.

Bez obzira na to što uredba u ovoj godini dozvoljava povećanje cena do šest odsto, u JP „Toplifikacija“ u Sremskoj Mitrovici za sada neće biti korekcije.
– Cena mazuta koji je bitno poskupeo kod nas ne igra veliku ulogu jer samo pet odsto podstanica radi na mazut, a za sada cena gasa, koji je nama osnovni energent, nije menjana, tako da će Mitrovčani i dalje plaćati grejanje po cenama formiranim još u decembru 2006. godine, kaže direktor „Toplifikacije“ Srđan Kličković.
Prema njegovim rečima poslednji hladan talas nije doneo muke s grejanjem jer je pred grejnu sezonu sistem dobro pripremljen, tako da su stanovi topli, a pritužbi građana tako reći nije ni bilo. Kalorimetri, o kojima se sada mnogo govori, masovnije će biti uvođeni tek za narednu sezonu, a lane su ugrađeni samo kod potrošača u dve mitrovačke ulice, pa će im i računi od januara biti prema utrošku, a ne prema kvadratu stambenog prostora, kao kod ostale tri hiljade potrošača.
Inače, cena grejanja u najvećem sremskom gradu po kvadratu iznosi 52,80 dinara bez PDV, a Mitrovčani ovom javnom preduzeću duguju ukupno 60,5 miliona dinara, od čega na dug za grejanje poslovnog prostora otpada 37 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari