“Cena radnog sata u Češkoj je tri puta veća od naše, a hrana jeftinija”: Kako je Zaječarac rešio da napusti Srbiju

Ostavite komentar


  1. Price za malu decu. Smestaj od 130 evra verovatno neki grupni. 1000 evra i da mora platiti stan ako bi da zivi sa porodicom, ne ostane mu nista. Za te pare i ovde ima posla.

  2. Naslov jedno, tekst drugo. 1000 evra na zapadu je nista. Ima srece sto zivi ugrupnom smestaju inace bi mu cela plata otisla na stan.

  3. Da mu je ovde bilo dobro meni pakovao torbu. Svima bi preporučio da prvo probaju pa onda komentarišu.

  4. Snalazi se čovek kako zna i ume.Plata i nije neka.U Nemackoj moja drugarica (Nemica)vozi gradski autobus vec 11 god,plata je 1600 €NETTO,i polako ovde se krpi kraj sa krajem.Cela Nemačka u štrajku.

  5. Bio i radio u Poljskoj,Ceskoj,Austriji,Nemackoj,Francuskoj..Svuda je standard bolji,svuda su sindikati jaki i brane radnika a ne ulizuju se politici,svuda cete zaraditi dovoljno da stvarno zivite,a ne da prezivljavate!!! Svuda je bolje nego u ovoj korumpiranoj rupi bez dna!!!

  6. Ma, dosta vise s tim vasim inostranstvom! Crncite po ceo dan tamo negde, uzdrzavate se od svakog troska da biste ko fol nesto ustedeli, nemate nikakav socijalni zivot sa tim strancima tamo, a hranu ni slucajno ne uporedjujte s nasom, jer po svakoj ceni i u svakoj inflaciji Srbin ce se sto puta bolje nahraniti … Mi i dalje malo radimo ali se lepo nosimo, slavimo sve i svasta po sistemu “ ima se-moze se“ ( jer kako bi mogli da nemamo?), punimo kafice i kafane dan i noc, muzika na sve strane, letujemo, zimujemo…nista nam ne fali, a kad bi malo vise radili prelivalo bi nam se. Eto, to je ziva istina o Srbiji, znate to i sami, nego zinulo vam d..e za tudje dvoriste da bi, kad dodjete opet ovde mogli da nam pricate lovacke price. Idite, ko vam brani, doci ce drugi na vase mesto, koji znaju sve ovo u Srbiji da cene. I, gle cuda, dolaze bas ti i otamo kojima vi tamo bezite, njima lepse ovde !? Kazu, nisu videli da se negde manje radi a bolje zivi nego u Srbiji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.