Iako je zbog atraktivnog izgleda, doskorašnjeg visokog položaja u Delta Holdingu i titule jedne od najmoćnijih žena u Srbiji, Milka Forcan godinama privlačila pažnju medija, ali je ovih dana u žižu interesovanja javnosti dospela posle vesti o razlazu sa prvim čovekom te kompanije, a potom je zaradila i prve stranice kada je objavljeno da se između nekada bliskih saradnika razmenjuju krivične prijave.


Milka Forcan rođena je 1969. godine u Beogradu, gde je završila Ekonomski fakultet a potom otišla na usavršavanje u London. U Delta M došla je 1992. godine, kada je firma imala samo 12 zaposlenih. Nesumnjive zasluge za rast te kompanije bile su nagrađene tako što je prošla mesto finansijskog i direktora za marketing, a razlaz sa predsednikom holdinga, Miroslavom Miškovićem dočekala je na funkciji potpredsednika kompanije. Poslednje dve godine provela je uglavnom u inostranstvu, predstavljajući kompaniju na međunarodnim skupovima od Brisela do Davosa. Zbog uspeha u izgradnji imidža, u jednom trenutku, pre nekoliko godina odlukom Vlade bila je postavljena na mesto predsednika Komisije za brendiranje Srbije, ali je posle žestoke reakcije u javnosti u kojoj su stručnjaci tvrdili da je sa tim nespojiva njena pozicija u Delti, zatražila da je razreše javne funkcije. Nastavila je radi za Deltu, ali je tvrdila da na skupovima gde se pojavljuje popravlja sliku o zemlji iz koje dolazi.

Forcanova, prema sopstvenoj izjavi, rado prati teniske mečeve, deo je i uprave Teniskog saveza Srbije, a kao nesporni pripadnik džet seta, čest je gost na prijemima onih koji drže do sebe. Iako nije incidentna ličnost, niti je njen privatni život ikada bio tema u medijima, bilo je i tračeva koji su je pratili, pa je, između ostalog, jedna od spekulacija bila i njena navodna bliska veza sa urednikom jednog beogradskog dnevnika, ali javnih potvrda ili demantija tih glasina nije bilo.

Šta je zapravo izazvalo razlaz između nje i Miškovića, još je pod velom tajne. Jedino što se zna jeste da je najpre došlo „neslaganja oko načina vrednovanja saradnika“. potom je Mišković podneo krivičnu prijavu protiv nje i njene sestre, Smiljane Mileusnić – Adžić zbog udela u Jugohemiji koja je u privatizaciji postala deo Delte, a Forcanova je uzvratila istom merom.

Milka Forcan je udata i ima dvoje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari