Korisnici komunalnih usluga Javnog preduzeća Jedinstvo u Kladovu od 1. januara iduće godine za usluge ovog preduzeća izdvajaće šest odsto više para. Za toliko će biti izvršena korekcija cena toplotne energije, distribucije vode i kanalizacije, a u skladu sa preporukom Vlade Srbije.

– Poskupljenje komunalnih usluga za šest odsto zanemarljivo je u poređenju sa inflacijom u Srbiji i skokom cena energenata za rad toplana, kao i električne energije. Novim, višim cenama, ipak nećemo moći da pokrijemo troškove poslovanja u narednoj godini u odnosu na prihod koji ćemo imati – kaže direktor JP Jedinstvo Zoran Petrović.

Kladovljani i stanovnici Brze Palanke daljinsko grejanje sada plaćaju 56,65 dinara po kvadratu stambenog prostora, a kubik vode po još važećem cenovniku, staje 20,76 dinara. Kako bi se kod velikih budžetskih korisnika smanjila neracionalna potrošnja toplotne energije, kladovsko Jedinstvo krenulo je sa postavljanjem kalorimetara u najvećim podstanicama, a za godinu koja je pred nama planiran je i daljinski sistem praćenja centralnog grejanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari