Centar za demokratiju: Omogućiti zaposlenima dostojanstven životni standard, minimalna zarada za 2024. već sada ispod minimalne potrošačke korpe

Svetski dan dostojanstvenog rada

Ostavite komentar


  1. Za dostojanstvenu zaradu,radnici moraju sami da se izbore posto nema sindikata (ovi koji se predstavljaju sindikatom su produzena ruka vlasti i poslodavaca). Istini za volju postoje firme cije poslovanje ugrozava isplata vecih zarada ali gro je onih -pogotovo stranih koji daju radnicima minimalac a ostvaruju enormne dobiti. Radnici zaposleni u takvim firmama organizovano mogu dobiti vece zarade jer se one vec suocavaju sa nedostatkom radnika.

  2. Манимо се минималне зараде,ако можемо,гледајмо боље од чега ћемо да живимо !Није чудно да цена потрошачке корпе скаче. И,ја бих скакао да ми је цена толика !

  3. Molim da pobrojite sve „centre“ i „institute“ za neku analizu i način finansiranja. Mislim da ih ima bar 50-tak i svi u Beogradu. Par izuzetaka.
    Mnogo interesantnije od ovoga što navodite ili citate.

  4. Imamo mnogo onih koji rade na ugovore o privremeno-povremenim poslovima a mesecno dobijaju primanja koja su cak niza od minimalca za neku hiljadu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.