Ideja da Inđija postane grad festivala uveliko se realizuje. U kulturnom centru u Inđiji traju pripreme za ovogodišnji Scenafest, Festival džeza i Festival studentskog teatra, a upravo je predstavljena nova generacija polaznika Pozorišne radionice. Petnaest talentovanih srednjoškolaca predstavili su se programima koje su tri meseca pripremali.

Ideja da Inđija postane grad festivala uveliko se realizuje. U kulturnom centru u Inđiji traju pripreme za ovogodišnji Scenafest, Festival džeza i Festival studentskog teatra, a upravo je predstavljena nova generacija polaznika Pozorišne radionice. Petnaest talentovanih srednjoškolaca predstavili su se programima koje su tri meseca pripremali. Od septembra će sa rediteljem Jovanom Grujićem, koji radionicu vodi od 2004. godine, početi rad na prvoj pozorišnoj predstavi.

Džez u Sremu

– Osim tradicionalnog Scenafesta, krajem oktobra održaće se drugi po redu Džez festival. Mesec dana kasnije, prvi put će se održati i Festival studentskog teatra u saradnji sa mladom ekipom studenata sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

– Pronašli smo ključ kako treba da funkcioniše pozorišna grupa našeg Kulturnog centra. Takav način rada je proteklih godina dao veoma dobre rezultate u postavkama „Sna letnje noći“, „Kuće“ i „Sluge dvaju gospodara“. Slovimo kao jedan od najboljih i najozbiljnijih edukativnih centara pozorišne glume u zemlji koji isključivo radi sa srednjoškolcima i usmerava ih ka profesionalnom pozorištu, kaže Saša Milivojević, direktor Kulturnog centra u Inđiji.
U inđijskom Kulturnom centru kažu da je jedan od njihovih ciljeva da mladi glumci iz Pozorišne radionice kasnije studiraju glumu i vrate se u svoj grad kao profesionalci.
– Ovog leta, u okviru Scenafest 2008, radićemo novu pozorišnu koprodukciju „Rozenkranc i Gildelsten su mrtvi“ Toma Stoparda u režiji Nikite Milivojevića i Jovana Grujića. U njoj će nastupati i članovi Pozorišne radionice koji sada studiraju na Pozorišnoj akademiji u Beogradu – kaže Saša Milivojević.
Inđijski festival scenskog stvaralaštva Scenafest 2008 održaće se od 1. do 15. avgusta na više lokacija, a biće zatvoren u Vili Stankovića u Čortanovcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari