Braničevo sa srednjovekovnim nasleđem, Homolje sa vlaškom mistikom, jagnjetinom i sirom, ekološki zdravom prirodom, Đerdap kao najlepša evropska rečna klisura i drevne evropske civilizacije, kao što su Lepenski vir i Golubac sa širokim Dunavom, Golubačkom tvrđavom i manastirom Tuman, deo su projekta ,,Blue Challenge’’ koji će realizovati ekipa grupacije privredno-turističkih manifestacija Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije pod nazivom ,,Plavi izazov’’ i Opšte udruženje preduzetnika opštine Golubac.

 Reč je o realizaciji projekta međunarodnog TV reality show-a ,,Blue Challenge’’ koji će se održati u septembru ove godine, a prva stanica biće Golubac, u cilju turističkog i privrednog razvoja ove podunavske opštine. Prioriteti realizacije ovig porjekta su organizacija festivala u srednjovekovnom duhu u avgustu ove godine, koji treba da preraste u tradicionalnu manifestaciju, sa muzikom tog doba, viteškim veštinama i autentičnom nacionalnom kuhinjom, po originalnim receptima, sa dvora Nemanjića. Kako nam je rekao predsednik Opšteg udruženja preduzetnika opštine Golubac Bojan Radovanović, za ovu manifestaciju pripremljen je projekat koji podržava Privredna komora Srbije.Festival će biti prilika za afirmaciju autentičnim i izvornim proizvodima preduzetnika, zanatlija, domaće radinosti i poljoprivrede golubačke opštine. Ovo je ujedno i podrška razvoju ugostiteljskih i drugih uslužnih delatnosti.

-Golubac postaje i Logistički centar za snamdevanje i pomoć turističkim,

rekreativnim i sportskim plovilima na Dunavu,a zajednička ocena učesnika u ovom projektu je da je ovaj gradić na Dunavu idelano mesto za ovakav centar čije se otvaranje očekuje u toku ove godine. Kada je reč o projektu ,,Plavi izazov’’, prvom srpskom reality show od Beograda do Mauricijusa, čija će realizacija početi u septembu ove godine. U toku sto dana puta od strane 15 učesnika koji će jedrilicama ploviti Dunavom i gde će se suaočavati sa izazovima,problemima i akcijama,počev od pokazivanja kulinarske veštine,preko pesme i plesa, snalaženja u lavirintu na Krutu, poznavanje istorije ,do susreta sa ajkulama,igre sa delfinima na Mauricijusu,susreta sa kitovima na Reunionu, hoda po gusarskoj dasci i užarenom ugljevlju do igara sa lemurima i trkama kornjača. Za otvaranje logističkog centra za snamdevanje i pomoć rekreativnim plovilima kao i organizovanje reality show-a u Golupcu imamo i punu podršku rukovodstva opštine Golubac, kaže Radovanović.

Jedrilice sa učesnicima će biti prisustne u vodama Dunava u Srbiji, Rumuniji kao i na rekama, morima i okeanima u zemljama Turske, Grčke, Libije, Egipta i Izreala. Najveći deo puta učesnike tv serijala ,,Plavi izazov’’ pratiće školski brod Jadran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari