Pacijenti dođu na pregled, pa svašta vide kroz prozor: Opet zapušten prostor oko ambulante u centru Zaječara 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Po ko zna koji put, prostor u samom centru Zaječara, iza nekadašnjeg komiteta, mesta gde su sada smeštene prostorije SNS-a i SPS-a, kao i ambulanta broj jedan, zaječarskog Doma zdravlja, poznatija kao „Ured“, prema rečima građana, ali i zaposlenih, postao je mesto za bacanje smeća i vršenje nužde, a trava nije pokošena mesecima.

Danas je već pisao da grad Zaječar nema javni toalet, pa neosvetljeni prolazi, prostori iza i između zgrada u centru Zaječara, a i široj okolini, kao i mesta poput ovog, veoma često preuzimaju njihovu ulogu.

Savesni radnici ambulante u centru Zaječara ukazuju na ovaj problem dugi niz. Ističu da je prostor iza nekadašnjeg komiteta (sada su tu prostorije SNS-a i SPS-a), kao i iza njihove ambulante, postao mesto za vršenje nužde, kao i mesto gde se baca smeće, a razlog je, kako kažu, to što o tom prostoru niko ne vodi računa, pošto je nekadašnje preduzeće Vrelovod, ugašeno.

Medicinska sestra, V. M. za Danas kaže da se ambulanta nalazi u centru grada. Da su mediji već pisali o ovom problemu, ali da se godinama ništa ne preduzima.

Pacijenti dođu na pregled, pa svašta vide kroz prozor: Opet zapušten prostor oko ambulante u centru Zaječara 2
Foto: Miljko Stojanović / danas

„Sve je uraslo u travu. Svuda je šiblje. Već sam jednom rekla, samo čekamo da nam zmije uđu u ambulantu. Pored toga pojedini građani tu bacaju smeće. Bojimo se da se neka zaraza ne pojavi“, objašnjava naša sagovornica.

Ona dodaje da je drugi problem, što (ne)savesni građani koriste taj neuređeni prostor za vršenje male i velike nužde.

„Zamislite, doktorka pregleđuje pacijenta, i ugledamo nekog čoveka ili ženu kako vrše nuždu. To se često dešavalo. Nije prijatno nama, nije prijatno pacijentima. Zamislite da ti ljudi znaju da se sve vidi?“, kaže V. M. za Danas.

Pacijenti dođu na pregled, pa svašta vide kroz prozor: Opet zapušten prostor oko ambulante u centru Zaječara 3
Foto:Miljko Stojanović / Danas

Sagovornica Danasa kaže da se ne seća kada je zadnji put taj prostor očišćen.

„Mislim da je poslednji put očišćeno pre par godina, kada ste vi isto pisali. Došli su. Pokosili, i to je bilo to. Od tada ništa. Kao što sam rekla, celo leto smo strahovali da se ne pojave zmije. Još gore neka zaraza da se pojavi“, žali se ona.

Još jedna medicinska sestra pristala je da govori za Danas, ali nije želela da saopšti svoje ime.

Pacijenti dođu na pregled, pa svašta vide kroz prozor: Opet zapušten prostor oko ambulante u centru Zaječara 4
Foto: Miljko Stojanović / Danas

„Ovo je bukvalno javni WC. Ovde sve žene rade. Malo je neprijatno da gledamo kako neko vrši malu i veliku nuždu pored prozora. Sramota za nas, sramota za pacijente“, poručila je ona.

Naša sagovornica je podsetila na jedan događaj od pre par godina, kada je došlo do havarije na vodovodu, pa radnici zbog smeća i neokošene trave nisu mogli da pronađu šaht.

„To je bila katastrofa. Umesto da posao završe brzo, to je trajalo satima pošto je sve bilo uraslo, pa šaht nisu mogli da nađu. Zbog toga apelujemo na nadležne službe, da ovaj problem što pre reše“, poručuje medicinska sestra iz ambulante broj jedan u Zaječaru.

Obavestili smo komunalnu inspekciju, iz koje nam je rečeno da će obavestiti nadležne službe i da će problem biti brzo rešen.

Problem u centru Zaječara sa travom i smećem nije od sada

Podsećamo, Danas je već pisao o ovom problemu 2022. godine, i nakon pisanja problem je delimično rešen.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari