Veliki broj ugostiteljskih objekata u Požarevcu nije puštao muziku ceo dan u znak protesta zbog visokih tarifa SOKOJ-a i Organizacije proizvođača fonograma Srbije.


U akciji koja je organizovana u još 41 gradu u Srbiji učestvovali su ugostiteljski i trgovački objekti, kao i hoteli, preduzetnički i zanatlijski lokali.

SOKOJ i OFPS navode da je ispostavljeni troškovnik ispravan, ugostitelji tvrde da se ne poštuje član zakona koji kaže da se prilikom određivanje tarife uzimaju u obzir tarife kolektivnih organizacija država čiji je bruto društveni proizvod približne vrednosti bruto društvenom proizvodu Srbije.

Pored visokih tarifa ugostitelji i trgovci su nezadovoljni i odnosom ovih organizacija koje su preko sudova pokretale postupke, po pravilu bez bilo kakve najave. Vlasnik kafea „Kasper“ u Požarevcu i član Izvršnog odbora „Udruženja ugostitelja“ Požarevac, Zoran Milovanović traži od nadležnih da uvedu red i zaustave samovolju ovih organizacija koje su pokrenule ili inicirale pokretanje više desetina sudskih postupaka, krajne arbitrarno i bez ikakve analize osnovanosti.

– Naše Udruženje je podržalo ovu akciju i dve trećine članica udruženja pridružilo se protestu i u svojim lokalima celog dana nisu puštali muziku. Mogu da kažem da sam zadovoljan odzivom u Požarevci i nadam se da će nadležni čuti za naš problem, kako bi se što pre našlo rešenje, na zadovoljstvu svih strana. Poručio bih javnosti da, ako se u dogledno vreme ne nađe rešenje, da ćemo proteste nastaviti – naglasio je Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari