Ceo jedan razred đaka prvaka ostao bez mesta u OŠ „Ratko Mitrović“ iako su dobili termin za upis

Ostavite komentar


  1. Šta će im škola kad naselje ima ogroman broj frizerskih salona, restorana, kafića i brzih hrana po glavi roditelja.

  2. Pa ne može pola Beograda da se upiše u jednu školu.Za svu decu ima mesta u školama kojima pripadaju po mestima stanovanja.

  3. Škola Djuro Strugar se nalazi na 200m od ove škole i roditelji neće da upisuju decu tamo.

  4. Naselje Belville je prilikom prodaje stanova u projektu imao i obdaniste i osnovnu skolu.Obdaniste je izgradjeno,ali i pored brojnih peticija stanara osnovna skola nije.Ona bi pokrila i potrebe ne samo Belvilla nego i bloka A.

  5. Dragi roditelji, ne zaludjujte se…moje dete ide u R.Mitrovic skolu…skola je krs…los kadar…nemaju dovoljno nastavnika stalno ih menjaju…priblem sa matematikom za god.dana su im promenili 4 nastavnika…a oni osmaci…direktorka, dobar givornik… skola je na glasu kao jedna od najboljih….to nije tacno.. ima tu jos skola…nemojte verivati glasinama….popricajte sa roditeljima cija deca idu u tu skolu…

  6. A pitajte roditelje sta im je problem? 100m dalje ima druga skola. Ne nego malo da se izadje u novine i dobije na znacaju

  7. Skola Ratko Mitrovic je bez ikakvog razloga na glasu. Škola se raspada u svakom smislu. Suludo je da neko insistira da mu dete ide baš u tu školu i to u međusmenu, bez boravka, a da preko puta ulice ima Đuro Strugar koja ima boravak sva četiri razreda i samo jednu smenu.

  8. Tekst je neprofesionalno i tendenciozno napisan, jer prvi i osnovni princip objektnosti nije ispoštovan, a to je da se čuju obe strane, a takodje nije ni proverena tačnost iznetih navoda.
    Dakle, peticija je napisana da se zadrži jednosmenski rad za sve učenike koji su pod tim uslovima upisali OŠ Ratko Mitrović i da se ne diskriminišu deca iz 2 odeljenja 4.razreda zbog upisa dodatnog odeljenja 1. razreda.Takodje se traži i da se zadrži boravak do 4. razreda.
    Ako je želja roditelja novih prvaka da upišu baš OŠ Ratko Mitrović pored drugih okolnih škola koje imaju slobodnih mesta i “prazne su”, logično je da ta nova generacija krene po tim novim uslovima-dve smene, a ne da se zbog tog upisa prvaka uvode dve smene za 2 odeljenja 4.razreda uz ukidanje boravka.
    Molim N1, Danas i ostale portale koji su preneli ovaj tekst da pročitaju bilo koju knjigu ili ako im je teško i nisu navikli da čitaju, onda bar pripručnik iz novinarstva ili nek se ne prave i ne umišljaju da su profesionalniji od Kurira i Pinka. Novinarstvo u Srbiji = RIP.

  9. Stalo anm je da upišemo decu jer su im tu primljeni drugari.
    A ne u „100m dalju školu“ gde ne znaju nikoga.
    To utiče na njihov ispravan društveni razvoj, a ne stvara od njih izopstenike koji su ni na nebu ni na zemlji.
    Znam, jer imam starije dete, koje iz Belvila ide sa još 10ak njih u isto odeljenje OŠ

  10. Odlican tekst za one koji zele da citaju, da cuju i razumeju. One koji se zbog njihovog licnog intetesa pozivaju na neprofesionalno novinarstvo u pojedinim komentarima, razumem ih ali ih ne mogu podrzati. Upravo zbog toga su mnoge stvari u nasem drustvu takve kakve jesu. Roditelji obavesteni da su deca upisana, pa nakon peticije njihovih prvih komsija koja je urodila plodom usled nepostojanja integriteta, obavesteni da deca ipak nisu upisana.. Pre par godina peticija da se upise vise odeljenja, a sada peticija da se upise manje odeljenja, koja se brani cinjenicama koje su postojale i dok se pravila prva peticija isto kao i sada.. (druge skole su bolje, imaju nefovoljno djaka, doticna zeljena skola se raspada itd.) Pa zatim tumacenje koji djaci treba da idu u dve smene a koji ne…. sto je vec strasno.. da ne ulazim u logiku da mladji djaci idu dvosmenski a stariji ne zato sto su oni prvo upisani? Ko god da se pita ovde, trebalo bi da se ne obazire na peticije, vec da ima u vidu izreku „Moramo biti robovi zakona da bismo bili slobodni“ i da bude rob cinjenice da je ministarstvo odobrilo cetiri razreda, da su deca obavestena da su primljena i da svaka naknadna izmena ustvari predstavlja liniju manjeg otpora koja nas tako cesto dovodi do negativnih resenja..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.