Ćerka preminulog ratnog hirurga Lazića: Lekar koga sam prijavila kontrolisao sam sebe

Ostavite komentar


  1. Vladan Ćosić zamenik generalnog direktora je kriminalac – milioni evra od nabavke reagenasa!

  2. Unutrašnji stručni nadzor je početni korak istrage, i veći značaj ima spoljni nadzor koji Zdravstvena inspekcija Ministarstva kasnije organizuje. Neshvatljivo je i zaprepašćujuće, ukoliko je tačno, da osoba koja je predmet nadzora istovremeno i potpisuje izveštaj unutrašnjeg stručnog nadzora. Takva osoba pokazuje elementarno neznanje rukovođenja i sama sebe diskvalifikuje za bilo kakvu funkciju.

  3. Ne mogu da verujem da su ga pustili da umre da bi „Sbija“ mogla da aplaudira, da se ori „Mars na Drunu“, da se „postigne jedinstvo“, „ispolji patriotizam“… To bi bilo monstruozno! A pogotovo da ih je bilo vise u „organizaciji“, ili da je to „uradjeno po zadatku“! Jednostavno, odbijam da poverujem u to! Sta je sledece, ako je to tacno?

  4. Priča je prilično čudna. Sigurno je imala uvid u to kako su ga lečili, zasto nije reagovala ranije? Mislim da je njena prijava organizovani pritisak na zaposlene. Lončar je deo ekipe koja urniše zdravstveni sistem, a ona mu se zahvaljuje.

  5. Kada treba nesto konkretno da se radi gde se odgovornost moze utvrditi za svakog pojedinca onda je to odjednom mnogo tesko a ne shvata se da i medju njima ima kukolja koji nisu za taj posao i sto se efikasnaije bude reagovalo po takvim pitanjima i sto se narod bude vise ohrabrio da tuzi neodgovorne a da procesi ne traju u nedogled zdravstvo ce biti na visem nivou .Naravno da je odgovornost na svakom pojedincu kako moze biti na zdravstvu ili KC ali ako se ne bude utvrdjivala konkretna odgovornost onda je posle niza ne utvrdjenih cinjenica odgovorno celo zdravstvo , ako je za utehu Nini treba da je svesna da takvih slucajeva ima ja mislim ne zna im se broja od 2000. godine , konkretno meni je otac umro od sepse , a majka usled menjanja redosleda od strane lekara stavljajuci svoje veze ispred za zakazivanja za operaciju . Svasta se radilo , zato kazem da bi se trebalo utvrditi koliko je penzionera umrlo od 2000.godine do danas a koliko ih je umrlo od 1980 do 2000, godine, mozda bi se nesto uocilo . Ima divnih i savrsenih lekara ali u svakom KC mozda po dva do tri a to je malo, sa vise truda u utvrdjivanju odgovornosti ta slika bi se mozda popravila. Treba svima njima neko kao sto je bio Isidor Papo , on je bio dobar organizator i strog , posle se sve to raspustilo. Kod nas lecenje pacijenata jos zavisi od veza .

  6. … tako je u svim bolnicama u Srbiji, lekarske komisije su sastavljene od lekara koji nisu autoriteti i koji na kraju donose procenu o svojim greškama i možete misliti kakav je njihov izveštaj.

  7. Moj suprug, Zvonimir Ignjatovic preminuo je 13. 04. na odeljenju intenzivne nege stare hirurgije u Nisu. Primljen je 05.04. Nasa porodica bila je obavestena da je u utorak 07. 04. stavljen na respirator da bi nas takodje obavestili da je u cetvrtak 09.04. skinut sa respiratora. Od informacija smo dobijali rec “ stabilno “ ali nam i kao laicima nije bilo jasno zasto bi neko bio prikljucen na respirator samo dva dana. U ponedeljak 13.04. oko 15 casova dobijemo obavestenje, preko zvanicnog kol centra da je stabilno, da ima 86% kiseonika u krvi i da ima poboljsanja da bi nas u 22 h obavestili kako je preminuo u 19 i 30h. Strasno nas je potresla posebno cinjenica da u otpusnoj listi ne stoji obavestenje o skidanju pacijenta sa respiratora u cetvrtak, vec prikazuju da je stanje mog muza kriticno od cetvrtka. Moram da kazem da smo pored kol centra primali informacije i preko prijatelja i da su bile iste kao zvanicne informacije kol centra. Za nas kao porodicu je porazavajuca cinjenica da neznamo sta se u stvari desavalo i stalno je prisutno pitanje da li bi pod drugim okolnostima preziveo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.