Poznatog pevača Renata Henca sreli smo u požarevačkom Mlečnom restoranu gde sa ćerkama doručkuje. Tom prilikom Renata smo zamolili da za naš list da kraći intervju. On nam je vrlo ljubazno, kao uvek do sada, izašao u susret.


Otkud Renato Henc u gradu u ovo vreme?

– Došao sm se ćerkicama da doručkujem. Jutros oko pola sedam sam se vratio kući, jer sam bio odsutan tri dana, kao i svakog vikenda.

Gde si bio i šta si radio?

– 2. 300 kilometra sam prošao. Bio sam u Vranju, pa u Ljuboviji, a nakon toga u Beogradu sam imao jednu svadbu. Malo sam odspavao i ćerkice su me probudele i sa njima sam došao u grad.

Koji su ti planovi, osim tekućih obaveza?

– Gotova su mi dva singla, koje sam uradio kod Mareta u studiju. Mare je čovek koji je uradio „Molitvu“ sa kojom je Marija Šerifović pobedila na Evroviziji. Nadam se da će ove pesme biti pola od „Molitve“. Ne moram na Euro-sang, ali sa njima sugurno idem na festival u Vrnjačku banju. Verujem da ću tamo uzeti neku od nagrada. Barem nagradu publike ili nešto slično, jer su pesme stvarno dobre.

Ipak, rad sa ćerkama je lepši od rada na estadi. Zar ne?

– Sigurno! To je moj izduvni ventil. One su moj oslonac, kao i nadahnuće i inspiracija u radu i životu. Da sam znao da je to tako, decu bi pravio i ranije dok sm bio mlađi. Ni ovako nije loše. Helena se rodila kada mi je karijera krenula, a Darija osam godina kasnije. Uživam sada bukvalno svaki slobodan trenutak sa njima.

Helena je đak?

– Da. Ona ima deset godina i završila je treći razred Osnovne škole i prvi muzičke.

Da li su ćere talentovane na tatu.?

– Darija je sa godinu ipo dana udarala po dirkama klavira i u skladu sa tonom koji je davao klavir, ispuštala glas. To je pokazatelj njenog talenta, dok je starija Helena, takođe, veoma rano pokazala sklonost ka muzici. Počela je sa gitarom, a nastavila sa klaviom, gde je upisala drugu razred Muzičke škole. Na nama je da im obezbedimo uslove za dalje obrazovanje, koji je preduslov, uz talenat, za uspešnu karijeru.

Šta poručujete za kraj svojim obožavaocima i obožavateljkama?

– Slušajte dobru muziku i budite okruženi pravim prijateljima. To je najbitnije za budućnost, a, normalno, mora dobro zdravlje da vas prati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari