Opština Titel je prva u Vojvodini preko programa za zapošljavanje visokoobrazovanih stručnjaka u selima i nerazvijenim opštinama, dobila kadrove koji joj nedostaju. Stevica Idvorac iz Novog Sada, Miloš Milutinovićiz Kruševca, Tihomir Marković iz Iriga i Jaroslav Bartoš iz Aradca, svi diplomirani inženjeri poljoprivrede, potpisali su ugovore o dvogodišnjem poslovnom angažmanu u kompaniji Titel Agro iz Titela, koja je iskazala potrebu za četiri stručnjaka u oblasti poljoprivrede

. Ugovore su potpisali sa pokrajinskim sekretarom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslavom Vasinim, predsednikom opštine Titel Milivojem Petrovićem i Radom Pogačar iz kompanije Titel Agro.

U naredne dve godine oni će preko programa „Vojvodina kao jedinstveno tržište rada“, koji je pokrenuo Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavnje i ravnopravnost polova, dobijati naknadu od 10.000 dinara na redovnu zaradu, a biće im plaćeni i troškovi stanovanja ili putovanja do mesta u kom su prihvatili posao. Tako je za četiri visokoškolca, koji su prihvatili posao u kompaniji Titel Agro izdvojeno 1,5 miliona dinara.

Vasin je najavio da će 11. decembra biti potpisani ugovori i sa ostalim visokoškolcima koji su dobili posao preko ovog programa. Rečje o 31 visokoškolcu iz većih gradova, koji su prihvatili zaposlenje u selima i manje razvijenim opštinama. Istovremeno biće predstavljena informacija koju je Sekretarijat sačinio, o potrebama opština za visokoobrazovanim kadrom, kao i o zainteresovanosti visokoškolaca da prihvate posao u manjim sredinama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari