Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je krajem avgusta da će po okončanju jesenjeg dela Jelen Superlige sazvati redovnu skupštinu ove organizacije i povući se sa mesta prvog čoveka srpske Kuće fudbala. Međutim, s obzirom na to da su se strasti i „hajka“ na njega, koju su poveli čelnici Crvene zvezde, dosta stišali, Karadžić je sada svoj odlazak „uslovio“ sa još četiri faktora.


– Prvo, najviše zavisi od mene. Drugo, izuzetno je važna odluka organa FSS. Treće, mišljenje i odluka vrha državnih organa sa kojima imamo stalnu komunikaciju u poslednjih mesec dana. Četvrti je stav i mišljenje krovnih organizacija UEFA i FIFA, koji se u poslednjih mesec stalno raspituju šta se dešava. Kada kažem da zavisi od državnog vrha, nisam mislio da će sada vrh politike reći „Tole, idi ili ostani“. Ali u tom kontekstu saradnje FSS sa državom vidim i poziciju rukovodstva FSS i predsednika – istakao je Karadžić.

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović prošle nedelje je izjavio da će otići sa tog mesta ukoliko Karadžić više ne bude obavljao funkciju predsednika.

– Nisam srećan što je Mihajlović svoj ostanak na kormilu nacionalnog tima vezao za mene. Smatram da on dobro radi svoj posao. Reprezentacija nije uspela u kvalifikacijama, ali sada je mnogi smatraju za najperspektivniji tim u jugoistočnoj Evropi i siguran sam da niko ne bi izašao iz ovog okvira igrača, koji su trenutno u reprezentaciji – podvukao je Karadžić, koji nije propustio priliku da podseti na dobre stvari koje su se dogodile tokom njegove „vladavine“.

– Mislim da je organizacija apsolutno stabilna, da dobro radi i odlično funkcioniše. Naravno, nikad ništa nije perfektno. Ali, sve mlađe selekcije dobro rade, imamo dobre selektore, sjajnu saradnju i komunikaciju među njima. Osvojili smo zlato u Litvaniji, generacija koju je vodio Dejan Govedarica je igrala polufinale, Marić je bio na završnici EP, imamo rezultate i među ženskim selekcijama. Nadam se da će mlada selekcija i tim koji vodi Bane Nikolić takođe biti na završnici EP. Ako hoće neko da gleda rezultate, sa mladim selekcijama smo u prvih deset u Evropi – zaključio je „predsednik u ostavci“ Tomislav Karadžić.

Tošić: Moramo zaustaviti Hondu

– Izgubili smo šanse za plasman na Svetsko prvenstvo, ali ne smemo da se zaustavljamo već samo da idemo napred što je moguće samo dobrim igrama i pobedama. Zato je veoma bitno da pobedimo Japan u Novom Sadu, jer prijateljske utakmice ne postoje. Odlična su ekipa, a predvodi ih moj saigrač iz CSKA Honda. Glavni je igrač u oba tima, sve se oko njega okreće i uživanje je biti pored njega. Nadam se da ćemo uspeti da ga zaustavimo – istakao je reprezentativac Srbije Zoran Tošić pred sutrašnji meč sa selekcijom Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari