Četiri osobe preminule od korone, zaražene još 242 1Foto: Beta/Milan Timotić

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovana 242 novoobolela, a četiri osobe su preminule od posledica korona virusa. Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovano 14.288 pozitivnih slučajeva na virus, a preminule su 274 osobe.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja Covid19.rs, u poslednja 24 sata testirano je 7.150 osoba od kojih su 242 pozitivne, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 392.863 ljudi.

Aktivnih slučajeva je 1.433, a na respiratoru se trenutno nalazi 36 pacijenta.

Podaci o broju izlečenih pacijenata nisu saopšteni, a stopa smrtnosti iznosi 1,92 odsto.

Krizni štab doneo je na današnjoj sednici nove mere u cilju borbe protiv epidemije korona virusa.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da nedavno održani izbori nisu krivi za povećanje broja obolelih od kovida 19, i da izlazak na birališta „ne predstavlja veći rizik od odlaska u prodavnicu“.

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da je sklon da više veruje podacima o broju zaraženih i umrlih od korona virusa koje je objavio BIRN od onih koje Vlada Srbije zvanično saopštava.

Imunolog Srđa Janković izjavio je da velika razlika u zvaničnoj statistici Ministarstva zdravlja na sajtu covid19.rs, na osnovu koje je Krizni štab za suzbijanje pandemije virusa korona donosio odluke, i podataka koje su objavili novinari BIRN-a, „mora da se proveri“.

Na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, u protekla 24 časa, od kovida-19 preminule su dve osobe, a sa 70 pacijenata, koliko ih je trenutno smešteno, kapacitet je skoro popunjen, tako da se Klinika za ortopediju pretvara ponovo u kovid bolnicu, preneo je danas portal 021.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je povodom skoro trostrukog povećanja broja zaraženih korona virusom dan posle izbora, da je on dobio objašnjenje o tome i da će ga dobiti i javnost, ali ne od njega nego da o tome odlučuje vlast.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru saopštio je danas da je u ovom gradu u nedelju registrovano 20 novozaraženih pacijenata korona virusom, a u subotu 48.

Direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd Marija Obradović izjavila je danas da je prema poslednjim podacima korona virusom zaraženo 210 studenata koji studiraju u Beogradu, od čega četvrtina njih stanuje u studentskim domovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari