U BiH se priziva fašizam kojeg nema, dok komunizam hara gore nego 1946. godine putem „ispiranja mozgova’’, izjavio je poslanik Hrvatskog zajedništva Herceg-Bosne u Predstavničkom domu federalnog parlamenta Josip Milić.

 „Dok Parlamentarna skupština Savjeta Evrope donosi rezoluciju koja se, prije svega, odnosi na komunističke zločine, ovdje se izmišlja fašizam. To je protiv ljudske svijesti i savjesti’’, rekao je Milić komentarišući inicijativu predsjednika Kluba Bosanskohercegovačke patriotske stranke u Predstavničkom domu Kerima Lučarevića da treba spriječiti fašizam u svim njegovim oblicima.

Milić je rekao da Ravnogorski četnički pokret, ukoliko je taj pokret povod za tu inicijativu, nije fašistički, te da se možda može okvalifikovati kao „nacionalistički i šovinistički“. On je lokalnim medijima rekao da niko nije zabilježio činjenicu da su partizani nakon ulaska u Mostar 1946. godine vješali ljude po ulicama i 14 katoličkih sveštenika bacili u Neretvu.

Vlada FBiH nedavno je usvojila zaključak da se Zakon o antifašističkom pokretu dostavi u Parlament u formi nacrta u roku od 60 dana, što znači da bi se o njemu trebalo raspravljati početkom oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari