U fabrici namenske industrije „Milan Blagojević“ u Lučanima juče u jutarnjim časovima izbio je požar u kome su povređena četiri radnika, rečeno je u Ministarstvu odbrane.

Tom prilikom u odeljenju u kome se gnjeta (meša) barut nalazilo se pet radnika. Četvorica su povređena, od kojih je jedan sa lakšim povredama pušten kući, a trojica D. Č., Z. N. i M. B. prebačena su na VMA u Beograd, gde ih je dočekao i ministar odbrane Bratislav Gašić.

– Materijalna šteta je zanemarljiva, budući da se požar dogodio u prostoriji 6×5 metara kvadratnih, požar je brzo i lako lokalizovan. Znamo da je reč o fabrici veoma specifične namene, te su mere zaštite na radu na najvišem nivou i bezbednosne procedure moraju strogo da se poštuju. Pomoćnica javnog tužioca Jasmina Lazović bila je na uviđaju, ali moramo da sačekamo izveštaj. Jedna od mogućnosti je i ljudski faktor, pad koncentracije… – ističe za Danas portparol Ministarstva odbrane Petar Bošković. Ministarstvo odbrane formiralo je komisiju za utvrđivanje uzroka požara u kojem su radnici zadobili opekotine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari