Četvorica radnika su juče oko 7 časova povređena u eksploziji na gradilištu benzinske stanice „Nis Petrol“ u Gornjem Milanovcu.



Povređeni radnici su van životne opasnosti, a trojica su zadržana u bolnici zbog opekotina. Pošto pumpa ne radi, u požaru nisu povređeni radnici NIS-a, već radnici jedne privatne firme iz Ćuprije koji rade na rekonstrukciji te benzinske stanice.

Tri radnika, Vladimir S. (61), Miomir N. (37) i Saša M. (41) iz Ćuprije, primljeni su na intenzivnu negu hirurškog odeljenja bolnice u Gornjem Milanovcu, dok je jedan radnik posle zbrinjavanja u ambulanti pušten kući.

Prema rečima direktora bolnice u Gornjem Milanovcu Mira Lazarevića, radnici nisu životno ugroženi, zadobili su opekotine lica i ruku, a danas će verovatno biti pušteni kućama.

Požar je izbio kada su radnici brenerom sa otvorenim plamenom zavarivali spoj na cevima rezervoara sa tečnim naftnim gasom.

– Iako je cisterna bila puna vode, pretpostavlja se da je u cevima bilo i gasa i da je zbog toga izbio manji požar – izjavio je Milan Erić iz službe prevencije od požara Sektora za vanredne situacije u Čačku.

Istraga je u toku i pokazaće da li su ispoštovane sve procedure za izvođenje takve vrste radova na rekonstrukciji pumpe u Gornjem Milanovcu. Prema izjavama očevidaca, radnici su zadobili teže povrede.

Raniji propusti

Šefica Inspekcije rada za Moravički okrug Ljiljana Majstorović rekla je da je obišla gradilište pre četiri dana i ukazala na propuste koje je uočila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari