Osim u slučaju Sevilje, Vofsburga, Zenita i Napolija, čije su ubedljive pobede od prošle nedelje nagovestile polovinu od osam učesnika četvrtfinala Lige Evrope ostalih pet revanša trebalo bi da donesu dosta fudbalske vatre i puno rezultatskog žara u preostalih 90 i kusur minuta.

Branilac trofeja i njegov trostruki osvajač, Sevilja, nastavak takmičenja je već kaparisala sa 3:1 u gostima, pa je za očekivati da u svom dvorištu samo rutinski završi eliminaciju drugog španskog predstavnika Viljareala, srpskog defanzivca Antonia Rukavine. Posle Volfsburgovih 3:1 u Nemačkoj moralo bi da se desi čudo pa da posrnuli Inter, sa našim dvojcem Nemanjom Vidićem i Zdravkom Kuzmanovićem, iz Milana ode u Top osam LE. Ista je relacija i između Dinama i Napolija, jer je tim iz Napulja u Moskvu otišao sa komfornih 3:1. Zenit je takođe zakoračio u sledeći krug, kada je u Rusiji dao dva gola i sačuvao mrežu protiv Torina, umanjivši takmičarsku draž uzvratnom susretu na Apeninima.

Šansu za prolaz imaju još dva tima sa evropskog Istoka. Ukrajinski Dnjepr u novi „sudar“ sa holandskim Ajaksom ulazi sa kapitalom od jednog pogotka u svojoj kući (1:0), dok se Dinamo iz Kijeva oslanja na jedan precizan „hitac u metu“ u porazu od Evertona (1:2), prošlog četvrtka u Londonu. Dupla vrednost golova na strani mogla bi da pomogne i bivšem hrvatskom selektoru Slavenu Biliću da sa Bešiktašom u revanšu u Turskoj izbaci za nijansu bolje pozicionirani belgijski Briž (1:2), koji ne deluje kao nepremostiva prepreka za društvo iz Istanbula.

Poslastica večeri trebalo bi, ipak, da bude drugo sučeljavanje Fiorentine i Rome. Što zbog velikog rivalstva ova dva italijanska kluba što zbog egal ishoda meča u Firenci. „Ljubičasti“, sa našim Nenadom Tomovićem u zadnjoj liniji, poveli su u 16. minutu preko Josipa Iličića, a Seidu Keita je u finišu velike bitke „ispeglao“ penal promašaj povratnika u srpsku reprezentaciju Adema Ljajića, za novu turu uzbuđenja na rimskom Olimpiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari