Okružno tužilaštvo u Smederevu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv četiri osumnjičena za korupciju. Podnet je zahtev za sprovođenje istrage protiv v. d. direktora Osnovne škole „Brana Jevtić“ u Kusatku D. N, vlasnika i direktora preduzeća „Zanat-prom“ T. D, člana školskog odbora D.

Okružno tužilaštvo u Smederevu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv četiri osumnjičena za korupciju. Podnet je zahtev za sprovođenje istrage protiv v. d. direktora Osnovne škole „Brana Jevtić“ u Kusatku D. N, vlasnika i direktora preduzeća „Zanat-prom“ T. D, člana školskog odbora D. R. i administrativnog radnika u školi S. A. Oni su osumnjičeni za primanje mita i falsifikovanje službene isprave i zloupotrebu službenog položaja, rekla je agenciji Beta portparol Tužilaštva Marija Galjak-Nikolić.
Tužilaštvo je predložilo da istražni sudija odredi pritvor dvojici osumnjičenih da ne bi uticali na svedoke. Komisija koja je po zahtevu Policijske uprave Smedereva formirana u aprilu 2007. proverila je obim radova na rekonstrukciji sanitarnog čvora u osnovnoj školi „Brana Jevtić“ u Kusatku i utvrdila da je bilo odstupanja od ugovora i aneksa u odnosu na vrednost radova od 2,6 miliona dinara bez PDV, kao i da su obavljeni neki radovi bez ugovora.
Meštani Kusatka i učenici osnovne škole juče su protestovali zbog hapšenja v.d. direktora škole, odbornika T. D. (PSS) i D. R. (DSS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari