Za projekte prekogranične saradnje Srbija – Mađarska koje finansira Evropska agencija za rekonstrukciju somborskoj opštini pripalo je 250.000 evra. Oko 84.000 evra namenjeno je projektu opštine Sombor „Mađarsko-srpski prekogranični program upravljanja otpadom“, a Pedagoški fakultet, srednje ekonomska i tehnička škola dobiće po oko 55.

Za projekte prekogranične saradnje Srbija – Mađarska koje finansira Evropska agencija za rekonstrukciju somborskoj opštini pripalo je 250.000 evra. Oko 84.000 evra namenjeno je projektu opštine Sombor „Mađarsko-srpski prekogranični program upravljanja otpadom“, a Pedagoški fakultet, srednje ekonomska i tehnička škola dobiće po oko 55.000 evra za projekte koje će realizovati sa srodnim ustanovama u mađarskom gradu Baji.
Inače, za projekte prekogranične saradnje Vojvodine i grada Beograda odobreno je ukupno 840.000 evra, a od tih sredstava Sombor je dobio trećinu, što govori o kvalitetu ovdašnjih projekata. Sombor je i prve godine realizacije projekata prekogranične saradnje dobio 600.000 evra, od ukupno dva miliona, koliko je bilo odobreno Beogradu i Vojvodini. Somborce je obradovala i najava da će naredne godine biti odobravana sredstva i za prekograničnu saradnju sa Hrvatskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari