Druga srpska teniserka Ana Ivanović je porazom od Lusi Safarove rezultatom 1:2 (6:2, 5:7, 3:6) veoma brzo eliminisana sa još jednog WTA turnira u Americi. Ivanovićeva se u poslednje vreme muči i u uvodnim kolima, a do vrha kostura nikako da stigne, pa su joj čak i četvrtfinala postala misaona imenica.

Taman kada je pronašla pravi način za savlađivanje protivnica, Ana Ivanović je eliminisana sa Rodžers kupa u Torontu. Na volšeban način je u prvom kolu eliminisala mladu Ribarikovu, ali joj je Safarova bila prevelik „zalogaj“.

Ivanovićeva, koja je bila postavljena za 11. nosioca, pružila je nešto žešći otpor samo na startu meča, ali je njena vršnjakinja iz Češke u nastavku u potpunosti preuzela inicijativu. Ana je imala svoje šanse za preokret, ali je od sedam brejk lopti iskoristila tek tri, dok je protivnici četiri puta prepustila svoj gem na svoj servis. Nešto slabiji servis (56 odsto uspešnosti), uz čak pet duplih grešaka, uslovili su ranu eliminaciju srpske teniserke sa turnira u Kanadi. Safarova, koja je do glavnog žreba stigla kroz kvalifikacije, u trećem kolu igraće protiv Kineskinje Ži Ženg, koja je iznenadila osmu „kosturašicu“ Karolinu Voznijacki – 7:5, 6:3. Srbija je u Torontu tako ostala samo sa jednom predstavnicom, Jelenom Janković, koja je u prvom kolu bila bolja od Peti Šnider.

 

Serena se već kvalifikovala za Dohu

Serena Vilijams je zahvaljujući dobrim partijama ove sezone već obezbedila plasman na završni turnir sezone, koji će se od 27. oktobra do 1. novembra održati u Dohi. Amerikanka se tako priključila najboljoj na svetu Dinari Safini, koja je još pre dve nedelje osigurala učešće na prestižnoj smotri najboljih teniserki godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari