Tri dana u aprilu i jedan u maju bilans je rada prijepoljskih odbornika u drugom ovogodišnjem tromesečju koji su i tada, po već oprobanom receptu, debatovali u nastavcima prekidanim dužim pauzama u kojima su pravljene stranačke strategije u često razjedinjenoj vladajućoj koaliciji SDP, SNS, DS, SPS, SPO i G 17 plus s jedne i poprilično raštimovanoj opozciji DPS, SDA, SRS, LDP, DSS i NS s druge strane o uklanjanju „kočnica“ ili podmetanju klipova u točkove o skupštinskim aktivnostima. Ta neprestana gloženja između onih „gore“ i onih „dole“ dala su do sada veoma mršave rezultate u pogledu razmatranja pitanja i tema bitnih za stanovništvo ove nerazvijene opštine koju sve više pritiska teško podnošljivi teret nezaposlenosti i niskog životnog standarda.


Naredna sednica Skupštine opštine, koju je njen čelnik Jusuf Muškić zakazao za ponedeljak, 11. jul, mogla bi zbog donošenja odluke o Prostornom planu opštine Prijepolju da bar otvori mogućnosti za nešto obimnije aktivnosti u oblasti građevinarstva i komunalne infrastrukture. Predlog ovog izuzetno važnog planskog dokumenta opštine koji je rađen u JP „Direkcija za izgradnju“ u Kragujevcu na čelu sa odgovornim planerom Ivanom Radulovićem, dipl.ing.arh. prošao je, kako kaže Hanka Hajdarević, načelnica Opštinske uprave u Prijepolju, svu zakonsku proceduru zbog čega je Opštinsko veće pre nekoliko dana zaključilo da su se stekli uslovi da i skupština o njemu da konačnu reč.

U dnevnom redu sednice je i predlog Odluke o završnom računu opštinskog budžeta za prošlu godinu sa izveštajem nezavisnog revizora Miloša Cvetića koji je mišljenja da je prikazano „istinito i objektivno, po svim materijalno značajnim pitanjima, izvršenje budžeta opštine Prijepolje za 2010. godinu i u skladu sa propisima Republike Srbije kojima je regulisana oblast budžetskog računovodstva“. Pred odbornicima će se naći i predlozi odluka o uređivanju građevinskog zemljišta i načinu plaćanja troškova za izdavanje građevinske i upotrebne dozvole.

SDA traži odlaganje zbog Srebrenice

Istog dana kada je iz sedišta opštinske administracije odbornicima krenuo materijal i poziv za sednicu, od predsednika SO Jusufa Muškića opštinski odbor SDA Sandžaka zatražio je da se datum održavanje sednice promeni. „Zbog vaše nepažnje ili nemara zakazali ste sjednicu na dan kada se obeležava šesnaesta godišnjica od genocida nad nevino nastradalim Bošnjacima u Srebrenici, najvećeg zločina u Evropi posle drugog svetskog rata“, ističe se u dopisu OO SDA Sandžaka u Prijepolju koji je potpisao odbornik i predsednik odbora Ibro Bajo Fazlić. Dodaje se i da će na ovoj dan odbornici SDA, zajedno sa hiljadama drugih ljudi iz regiona biti u Srebrenici i proučiti fatihu za nevilo nastradale Bošnjake i na kraju podseća da je 11. jul Bošnjačko nacionalno vijeće proglasilo Danom sjećanja, te ga i Bošnjaci širom Sandžaka obeležavaju. Rukovodstvo SO još se nije odredilo prema zahtevu lokalnog odbora SDA Sandžaka u vezi odlaganja za ponedeljak zakazane sednice lokalnog parlamenta u Prijepolju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari