Predstava pozorišta Zvezdare teatra „Život u tesnim cipelama“, koja je otvorila šesnaeste glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ oduševila je požarevačke ljubitelje pozorišne umetnosti. Oni su ovacijama ispratili glumce sa scene koji su maestralno odigrali svoje uloge.

Tradicionalno, posle svake predstave u Klubu centra za kulturu priređuju se koktel za glumce, gde se opuštaju posle predstave i druže sa domaćinima. Međutim, zakon o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama, to tradicionalno druženje malo je poremetio. Glumci među kojima ima strastvenih pušača teško prihvataju te propise. Popularni Milašin iz naše kultne serije „Selo gori a baba se češlja“ glumac Milorad Mandić Manda prvi se pobunio protiv tih propisa i demonstrativno je napusti klub i druženje. Za njim je krenulo nekoliko požarevačkih novinara koji su ga pozvali na piće u obližnju piceriju „Kastro“ kako bi na miru popušio cigaretu. Manda je taj predlog rado prihvatio. Dok su išli ka kafiću popularni glumac je novinarima rekao da ovaj zakom diskriminiše pušače, posebno glumce.

– Ponižavajuće je da se glumci u kostimima ispred pozorišta skupljaju da puše. Ovaj zakon u mnogome je pokvario lepa druženja među glumcima, koji posle svake predstave uz piće i cigarete sumiraju utiske sa predstave. Sada grabe priliku da nađu mesto gde će da zapale, tako da je druženje zbog toga zapalo u drugi plan – rezignirano priča Manda.

U kafiću Manda je za zadovoljstvom uz pivo popušio nekoliko cigareta pričajući svoje dogodovština sa raznih snimanja i pozorišnih predstava. On nam je otkrio da glumci dva sata pre i posle predstave nisu „normalni“ i da za to vreme doživljavaju ogroman stres.

Ubrzo u kafiću iz istih razloga došao je i ženski deo glumačkog ansambla koji su činile glumice Zlata Petković, Ljiljana Dragutinović i Sonja Kolačarić. One su sele za sto gde su bili Manda i novinari gde su ostale sat vremena družeći se sa njima…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari