Orlando je skoro tri četvrtine širio magiju usred Čikaga, ali su onda Deng i Noa pronašli lekovit recept za „čarobnjake“ sa Floride. Bulsi su dobrom partijom u drugom poluvremenu savladali Orlando (99:93), mada je malo falilo da Medžik napravi još jedno iznenađenje u uvodnom delu NBA lige. Oklahoma je rutinski savladala Toronto (108:88), dok je Denver, nakon početne nesigurnosti na startu sezone, bio ubedljiv u meču sa Detroitom (109:97).


Uprkos odlasku Dvajta Hauarda Orlando je uspeo da ukomponuje tim i da stvori pobedničku hemiju. Novajlija Aflalo od starta sezone igra kao u transu. Mada je i u Denveru pružao zapažene partije, nekadašnji student UCLA jednostavno blista u ekipa sa Floride. Žak Vigan najmlađi trener u ligi, dao je Aflalu veliku slobodu u igri, a u odsustvu povređenog Turkuoglua on je bio najvažnija opcija Orlanda u spoljnoj liniji protiv Čikaga (28p). Odlika Medžika u vidu kolektivne igre bila je tako očigledna u većem delu meča, o čemu svedoči i dvocifren broj poena čak četvorice igrača. Vučević (16p) je u mnogome pomogao da Orlando skoro do pred kraj treće deonice bude u vođstvu, međutim rezervisti Čikaga odigrali su vrlo dobro u prelomnim trenucima utakmice.

– Momci koje smo imali na parketu, poput Taja i Džimija, dali su nam veliki doprinos. Nejt je bio sjajan, mislim da smo u drugom poluvremenu igrali mnogo čvršće – naveo je Tim Tibodo, trener Čikaga.

Veliki doprinos pobedi Bulsa dali su iskusniji pojedinci Deng i Noa. Žoakim je ubacio 20 poena uz devet skokova, a odlučujuću seriju izrežirali su Deng i Robinson 15:2. Oni su bili najzaslužniji za rezultatski preokret, a Deng je čak 15 od 23 poena postigao u drugom poluvremenu.

– Samo se pobeda računa, ali moramo da igramo bolje. Ovo neće biti dovoljno protiv najboljih timova u ligi. Moramo da nastavimo da se borimo. Oni su potcenjen tim. Videlo se da imaju mnogo napadačkih oružja koje drže na svim stranama terena. Bilo je dobro pobediti ih – realan je i obazriv Noa.

Oklahoma je kolektivnom igrom savladala Toronto u čijem sastavu su se posebno istakli Valančiunas (18p) i Barnjani (16p). U Oklahomi su čak šestorica igrača imali dvocifren učinak. Posebno dobar bio je Vestbruk (19p), kao i novajlija Martin (15p). U pobedi Denvera nad Detroitom najznačajniji učinak imali su Iguadala (17p), Mekgi (16p), Loson (15p) i Farid (15p), dok je kod Pistonsa bolji od ostalih bio Monro (27p).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari